Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Automatyczne przekazywanie zmiennych...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
witch_king
Więc chce zrobić coś takiego:
Załóżmy są 2 serwery.Jeden jest mój gdzie nim steruje,a drugi to jakiś obcy nad którym nie mam kontroli.

Na tym obcym serwerze jest okienko logowania.
Na moim ma być też tkaie okienko,które ma przekazać dane do tamtego.
Chcę aby zapisywało się to co ktoś wpisał.Mam na myśli coś takiego:

Robie plik index.html gdzie jest okienko logowania i po wpisaniu danych przechodze do pliku index.php.W nim daje skrypt,który mi zpaisuje dane.Ale jak teraz zrobić aby te same dane poszły równierz do tamtej strony przypuśćmy http://obcy_serwer.com/loguj.php
Może moge wstawić jakoś 2x action albo w tym skrypcie index.php przeniesienie zmiennej dlaje,ale tak aby drugi raz nie trzeba było wcisnąć Submitu..
Prosze o pomoc..

PS.To wygląda jak skrypt do hackowania czegoś tam,ale robie to TYLKO i WYŁĄCZNIE w celach edukacyjnych!Skrypt zostawiam dla siebie i gdy go ukońcxze biore sie za nastepny,wiec nie jestem "frajerem",który chce hackować winksmiley.jpg
ayeo
Witaj!
Ja osobiście mam gdzieś po co Ci ten skrypt. Musisz zobaczyć w źródle strony jak wygląda formularz logowania na tamtym obcym serwerze. W sensie jakiem ma nazwy zmiennych i jaką metodą formularz jest wysyłany. Prawdopodobnie będzie to POST. Musisz więc spreparować nagłówki, otworzyć połączenie fsockopen(), potem wysyłasz te nagłówki fwrite() i dostajesz odpowiedź fgets(). I to wszystko. Strona może być zabezpieczona w sumie więc warto najpierw poprosić o formularz, a dopiero potem go wysłać smile.gif
Przykłądowe nagłówki
Kod
POST /login.jsp HTTP/1.1
    Host: www.mysite.com
    User-Agent: Mozilla/4.0
    Content-Length: 27
    Content-Type: application/x-www-form-urlencoded

userid=joe&password=guessme

Mam nadzieję, że wszystko jasne.

PS. Informacje podałem WYŁĄCZNIE w celach edukacyjnych, nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne nielegalne ich wykorzystanie.

Pozdrawiam
witch_king
A jak się otwiera to połączenie bo jakoś nie bawiłem się tym nigdy ;/
Strona jest podatnaponieważ zrobiłem formularz i wysłałem zmienne na tamta stronę po czym mnie zalogowało smile.gif
Dane są wysyłane metodą POST..Źródło jest prosciutkie
  1. <form action="index.php?id=acc&page=login" method="post">
  2. <a>Numer</a>
  3. <input name="account" type="password" value="" />
  4. <a>Hasło</a>
  5. <input name="password" type="password" value="" />
  6. <input type="submit" value="Zaloguj" />
  7. <input type="reset" value="Cz
  8. ysć" />
  9. </form>

Mógłbyś mi podać przykład jak to zrobić? ;/
Powiem jeszcze raz jak to chce zrobić...
Robie plik index.html gdzie mam formularz..Potem dane idą do index.php gdzie mój skrypt je zapisuje,a następnie przesyła AUTOMATYCZNIE te same dane pod tamten serwer..(Tamten serwer tez bede miał w index.php w IFRAME smile.gif )

Z góry thxx
drPayton
Popraw proszę temat na zgodny z zasadami forum przedszkole, w przeciwnym wypadku wątek zostanie zamknięty.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.