fate
16.10.2012, 22:21:25
Dlaczego po wejsciu na strone jquery.com i kliknieciu w download wersji mini ktora jak podaje autor zajumje 32kb i zapisaniu ją w pspad zajmuje 92kb? jak wrzucilem do notatnika to mnie alertuje ze cos tam w ahci się nie zapisze.
Nie jest to moze znaczaca kwestia ale nurtuje mnie to strasznie ile powinien zajmowac ten framework w formacie .js mowa o wersji najnowszej 1.8.2

a wujaszka G pytałem to mi każdą inną bajkę opowie ale nie tą o którą jestem ciekaw, moze moich pytan nie rozumie
Gość
16.10.2012, 22:33:36
Podają rozmiar wersji spakowanej. Jeśli Cię bardzo interesuje, to możesz porównać rozmiary wg wersji
jQuery file size
abort
16.10.2012, 22:41:44
Na stronie masz info: "minified and gzipped"
- minified (mniej-więcej) oznacza: usunięcie wcięć w kodzie, pustych linii, komentarzy, czasami także zredukowanie długości nazw zmiennych
- gzipped oznacza wersję skompresowaną (unix gzip)
Dane skompresowane (unix compress, rozszerzenie ".Z" lub unix gzip, rozszerzenie ".gz") mogą być:
- odczytane z postaci skompresowanej przez serwer, przez serwer zdekompresowane "w locie" i w takiej pozycji przesłane przez sieć,
- przesyłane przez sieć skompresowane, a następnie rozkompresowane przez przeglądarkę, która pokaże ich nieskompresowaną postać.
fate
17.10.2012, 11:29:18
Rzeczowo, na temat, i z wyprzedzeniem kolejnego pytania odpowiedź, brawo

szczere dzieki to lubie troszke sie zagapilem moglem sie bardziej postarac wstyd bylo pytac ale coz
Nie mam więcej pytań, ciekawość zaspokojona i gra