Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]jQuery - rozmiar
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fate
Dlaczego po wejsciu na strone jquery.com i kliknieciu w download wersji mini ktora jak podaje autor zajumje 32kb i zapisaniu ją w pspad zajmuje 92kb? jak wrzucilem do notatnika to mnie alertuje ze cos tam w ahci się nie zapisze. arrowheadsmiley.png

Nie jest to moze znaczaca kwestia ale nurtuje mnie to strasznie ile powinien zajmowac ten framework w formacie .js mowa o wersji najnowszej 1.8.2 questionmark.gif a wujaszka G pytałem to mi każdą inną bajkę opowie ale nie tą o którą jestem ciekaw, moze moich pytan nie rozumie closedeyes.gif
Gość
Podają rozmiar wersji spakowanej. Jeśli Cię bardzo interesuje, to możesz porównać rozmiary wg wersji jQuery file size
abort
Na stronie masz info: "minified and gzipped"
- minified (mniej-więcej) oznacza: usunięcie wcięć w kodzie, pustych linii, komentarzy, czasami także zredukowanie długości nazw zmiennych
- gzipped oznacza wersję skompresowaną (unix gzip)

Dane skompresowane (unix compress, rozszerzenie ".Z" lub unix gzip, rozszerzenie ".gz") mogą być:
- odczytane z postaci skompresowanej przez serwer, przez serwer zdekompresowane "w locie" i w takiej pozycji przesłane przez sieć,
- przesyłane przez sieć skompresowane, a następnie rozkompresowane przez przeglądarkę, która pokaże ich nieskompresowaną postać.
fate
Rzeczowo, na temat, i z wyprzedzeniem kolejnego pytania odpowiedź, brawo yahoo.gif szczere dzieki to lubie troszke sie zagapilem moglem sie bardziej postarac wstyd bylo pytac ale coz
Nie mam więcej pytań, ciekawość zaspokojona i gra guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.