Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Numizmatyka poradnik dla inwestujących w monety
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
gron
Technologia LAMP (Linux Apache Mysql Php)
czas pracy 6 mc
czekam na opinię
monety kolekcjonerskie
Moli
Po 1. gdzie do cholery adres ? Mamy się domyślać czy chodzi o stronę w Twojej stopce ? Po 2. co to jest technologia LAMP ? Chodzi Ci o Linuxa Apache MySQL PHP czyli popularny zestaw pod linuxa ?
Zgredzik
Layout nawet i ladny ale miejscami jest zbyt ubogi, na stronie jest za duzo wolnej przestrzeni mogles troszke lepiej zagospodarowac informacjami w panelach bocznych, poza tym sa za bardzo 'dynamiczne'. Brak wyszukiwania lub sortowania 'produktow' dla mnie dyskwalifikuje ta strone od razu... Mimo ze uzywasz przyjaznych urli powinienes bardziej dbac o adresy...
Kod
http://www.poradnik-numizmatyczny.pl/katalog-monet/366/10-zl-400-rocznica-polskiego-osadnictwa-w-ameryce-polnocnej.html

Prawie 120 znakow, na Gadu ten adres mam w 3 liniach smile.gif
gron
Plus dla Ciebie.
Co do grafiki nie jestem grafikiem, sama strona też ma supiać uwagę na czym innym, ale w pełni się zgadzam.
Co do sortowania to rozbuduje menu.
Co do zbyt dynamicznie - rozwiń proszę.
Wydaje mi się ze adresy są ok - są przyjazne tyle że dla google a to chyba ważniejsze.
Kildyt
~gron: LAMPP to nie technologia.
~Moli: nie denerwuj się tak. tongue.gif
~Zgredzik: to się gadu zdenerwowało. biggrin.gif

Co do strony:
- za mało przejrzysta: gdzieniegdzie za mała czcionka, za małe paddingi, złe rozmieszczenie elementów,
- brak logotypu!
- lista aukcji jest nieprzejrzysta,
- tytuły podstron stanowczo za małe,
- brak kontaktu z adminem strony,
- za dużo div-ów,
- alt="F0" dużo mówi,
- nie używaj twardych spacji do oddzielania elementów,
- kod nie jest uporządkowany w sensie stylistycznym.

Dużo jeszcze do poprawy. Chwile się namęczysz i będzie ok. winksmiley.jpg
Zgredzik
Hej gron, mowiac dynamiczne mialem na mysli fakt ze panele zmieniaja swoje polozenie wzgledem okreslonej podstrony, co troszke moze irytowac...

Czyli gdy...
- jestem na stronie glownej - roczniki monet - jest w prawym panelu.
- zas gdy zmieniam na katalog monet - roczniki monet - jest w panelu lewym.

ps. ustaw tez ikonke strony, lepiej wyglada gdy dodac strone do zakladek przegladarki smile.gif
Moli
1) Po raz kolejny, LAMP to nie technologia a zestaw oprogramowania.
2) Strona bez logotypu to najgłupszy błąd jaki można zrobić przy projektowaniu strony.
3) Ten niby top nie przypomina topu. Jednym słowem cała góra do bani.
4) Brak wyszukiwarki w serwisie. Obecna przeszukuje cały internet w technologii google.
5) Ogólnie wygląd brzydki, wygląda jak przerobiony jakiś darmowy szablon.
Kod
<div class="container">
  <a href="/aukcje-numizmatyczne/649396164/JASZCZURKA-ZIELONA--2zl2009rmennicza--w-kapslu.html"><b>-99,12 %</b> JASZCZURKA ZIELONA - 2zł.2009r-mennicza  w kapslu</a><br />

<a href="/aukcje-numizmatyczne/652406165/2zl-JASZCZURKA-ZIELONA--MENNICZA-od-monety_gw.html"><b>-98,81 %</b> 2zł JASZCZURKA ZIELONA - MENNICZA od monety_gw</a><br />
  <a href="/aukcje-numizmatyczne/652561522/2-zl--JASZCZURKA--ZIELONA---2009-r.html"><b>-98,76 %</b> 2 zł  JASZCZURKA  ZIELONA  - 2009 r.</a><br />
  <a href="/aukcje-numizmatyczne/652649672/2009-JASZCZURKA-ZIELONA-2-ZL-GN-POLECA-SS.html"><b>-98,72 %</b> 2009 JASZCZURKA ZIELONA 2 ZŁ GN POLECA SS</a><br />
  <a href="/aukcje-numizmatyczne/649103810/2009OKAZJA-JASZCZURKA-ZIELONA-tomek_monety.html"><b>-98,70 %</b> 2009-OKAZJA- JASZCZURKA ZIELONA- tomek_monety</a><br />

<a href="/aukcje-numizmatyczne/649401822/JASZCZURKA-ZIELONA--MS-66-w-GRADINGU--SLICZNA.html"><b>-98,13 %</b> JASZCZURKA ZIELONA - MS 66 w GRADINGU - ŚLICZNA</a><br />
  <a href="/aukcje-numizmatyczne/655375719/2-zl-JASZCZURKA-2009--GCN-MS66-%21-SklepKwadro.html"><b>-96,25 %</b> 2 zł JASZCZURKA 2009 - GCN MS66 ! SklepKwadro</a><br />
  <a href="/aukcje-numizmatyczne/655424172/2zl-2009--Jaszczurka-Grading-MS66.html"><b>-96,25 %</b> 2zł 2009 - Jaszczurka. Grading MS66</a><br />
  <a href="/aukcje-numizmatyczne/655393649/2zl-2009--Jaszczurka-Grading-MS66.html"><b>-96,25 %</b> 2zł 2009 - Jaszczurka. Grading MS66</a><br />

<a href="/aukcje-numizmatyczne/655394195/2zl-2009--Jaszczurka-Grading-MS67.html"><b>-94,53 %</b> 2zł 2009 - Jaszczurka. Grading MS67</a><br />
    </div>

- Powinno być na liście
- Kod całkiem w porządku
gron
odpowiedzi
A. denerwujące skaczące moduły winksmiley.jpg - moim zdaniem pomysł był świetny bo użytkownik trochę pobiegał oczkami po ekranie zanim coś kliknął - ale faktycznie to mogło denerwować
B. Strona bez logotypu to najgłupszy błąd jaki można zrobić przy projektowaniu strony. - dlaczego?
C.Ten niby top nie przypomina topu. Jednym słowem cała góra do bani. - a jakie są argumenty aby top przypominał top? i po co ma go przypominać?
D. Brak wyszukiwarki w serwisie. Obecna przeszukuje cały internet w technologii google. - wyszukiwarka jest i moim zdaniem ok-
1 wyszukiwanie nie obciąża serwisu tylko google,
2 moje wyniki mają priorytet ale jak czegoś nie ma to można znaleźć na innych stronach to moim zdaniem plus.
3 zarabiam na wyświetlanych reklamach
E. wielkość czcionek - nie wiem czego wy używacie do oglądania stron u mnie było ok, z drugiej strony to ciągle mi to ktoś powtarza, więc teraz są kobyły.
F. Ogólnie wygląd brzydki, wygląda jak przerobiony jakiś darmowy szablon. - nie zgadzam się winksmiley.jpg ale jak pisałem grafikiem nie jestem
G. kontakt - dodam sam nie wiem po co ja nigdy się nie kontaktuje z admien bo i po
Dziękuje za uwagi wszystkim śle plusy
P.S. Dodałem nowy moduł skup monet jako że serwis ma strukturę społecznościową to można się dodac za darmo jak ktoś chce skupić trochę monet za półdarmo
Moli
Cytat
B. Strona bez logotypu to najgłupszy błąd jaki można zrobić przy projektowaniu strony. - dlaczego?

Logo pomaga utożsamiać użytkownika z marką (w tym przypadku cola). Pomaga identyfikować markę itp. itd. Myślałem że tak oczywistych rzeczy nie trzeba opisywać winksmiley.jpg
Cytat
C.Ten niby top nie przypomina topu. Jednym słowem cała góra do bani. - a jakie są argumenty aby top przypominał top? i po co ma go przypominać?

To go wywal smile.gif Po co top, po co stopka wystarczy sam tekst smile.gif
Cytat
2 moje wyniki mają priorytet ale jak czegoś nie ma to można znaleźć na innych stronach to moim zdaniem plus.

Za darmo reklamujesz konkurencje jednym słowem smile.gif Prawie tak genialne jak brak loga smile.gif
Cytat
nie wiem czego wy używacie do oglądania stron u mnie było ok

Pewnie większość używa jakich przeglądarek biggrin.gif
Cytat
G. kontakt - dodam sam nie wiem po co ja nigdy się nie kontaktuje z admien bo i po

A jak będzie ktoś z Tobą chciał współpracować ? Jak ma się w takim przypadku skontaktować ?

Masz strasznie dziwne podejście do projektowania stron. Po co mi logo, po co top, po co kontakt <olaboga>
askone
Mimo iż tematyka jak dla mnie całkowicie obca chciałem obejrzeć wyniki prac po tylu uwagach. Według mnie szata graficzna i rozmieszczenie poszczególnych elementów nadal sprawia wrażenie lekkiego chaosu.

Jednak zwróciłem uwagę na inny aspekt (całkiem przypadkiem). Mianowicie na stronie głównej w module "Promowane monety" znalazłem info o monecie: Jan III Sobieski popiersie PR70 cena 349,00zł. Wszystko wydaje się ok, ale po kliknięciu w link i przejściu na stronę widać "małą" niezgodność w cenie monety: tutaj 123,50zł.

http://www.poradnik-numizmatyczny.pl/aukcj...rsie-PR-70.html

Może to zamierzony efekt, ale mi wygląda na błąd...
gron
Cytat(fly474 @ 16.06.2009, 12:33:59 ) *
Może to zamierzony efekt, ale mi wygląda na błąd...

był błąd...
dzięki i posyłam plus
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.