Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer na testy - hosting czy od razu VPS?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
ziemniak
Mam dylemat mianowicie: wybrać hosting czy VPS do hostowania strony WWW?
Obecnie tworzę serwis i na razie nie przeszkadza mi tego że jest to hosting lecz nie jestem pewien czy będą mi potrzebne możliwości VPS'a

Proszę bardziej o wymianę doświadczeń niż o porównanie możliwości gdyż te są mi znajome

wykorzystuję mysqli, php, maila do wysyłania maili z serwera
ohm
Jeśli jesteś w stanie poprawnie i bezpiecznie skonfigurować VPSa to nawet tu się nie ma co zastanawiać, nie masz praktycznie żadnych ograniczeń co do projektu, jego ustawień, kopii, itp. Na współdzielonym jak to na współdzielonym, masz wszystko pokonfigurowane, ale przez to nie masz możliwości dodania jakichś konkretniejszych modułów do serwera http czy jakiegoś sensownego cache'owania.
ziemniak
obecne prace to skonfigurowanie odpowiednio maila, tokenu potwierdzenia maila przy rejestracji oraz skrypt forum + wyświetlanie bazy danych więc chyba nie ma sensu konfigurować VPS, mógłbym bo nie jest to problemem ale szkoda kombinować na obecnym etapie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.