Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aborted przy wywołaniu AJAX
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
sazian
Witam,
mam dosyć dziwny problem,
otóż mam pewien skrypt php który na podstawie przesłanych danych kopiuje pliki z jednego katalogu do drugiego, generuje miniaturki, zapisuje dane bazy itd.
Plik jest wywoływany ajaxem, wykonuje się 19,9 sekundy i zawsze po takim czasie dostaję "Aborted" i koniec serwer nic nie wysyła. Wygląda to tak jakby przeglądarka przerywała wczytywanie.
Macie jakieś pomysły co może być tego przyczyną ?

to raczej nie problem z długo wykonującym się skryptem, bo wtedy dostał bym zwrotkę od apache, zresztą pisałem już podobny skrypt który wykonywał się po kilka minut i nie było problemu.

Problemy zaczęły się jak skrypt php dostał więcej zdjęć do kopiowania(około 150MB), wcześniej działało prawidłowo.
Ale jeśli to było by przyczyną to dlaczego nie dostaję błędu od php tylko przeglądarka przerywa żądanie ?
trueblue
Dostajesz "Aborted" w funkcji "error" ajaxa, tak? Patrzyłeś jaki status zwraca?
sazian
ehh..,
i ktoś mi powie że metoda gumowej kaczuszki nie działa wink.gif
skrypt skopiowany z internetów w którym było timeout: 20000

co ciekawe skrypt potrzebował na pełne wykonanie 21 sekund więc niedużo brakło żebym tego nie zauważył
tzm
przypomniales mi ze mialem kaczke kupic na swieta... biggrin.gif metoda copypasta dalej w cenie jak widze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.