Witam, mam dosyć poważny problem, ale dla was to zapewne błahostka...
Kawałek kodu:
if (strlen($login) < 3 or
strlen($login) > 30 or
!eregi("^[a-zA-Z0-9_.]+$", $login)) { $blad++;
echo '<span class="message errormsg">Proszę poprawny wprowadzić login (od 3 do 30 znaków).</span>'; } else {
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM $tabela WHERE login='$login'"); $blad++;
echo '<span class="message errormsg">Podana nazwa użytkownika została już zajęta.</span>'; }
}
$blad++;
echo '<span class="message errormsg">Proszę poprawnie wpisać hasło (od 6 znaków do 30 znaków).</span>'; }
if ($haslo !== $haslo2) {
$blad++;
echo '<span class="message errormsg">Podane hasła nie są ze sobą zgodne.</span>'; }
if (!eregi("^[0-9a-z_.-]+@([0-9a-z-]+\.)+[a-z]{2,4}$", $email)) { $blad++;
echo '<span class="message errormsg">Proszę wprowadzić poprawnie adres email.</span>'; } else {
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM $tabela WHERE email='$email'"); $blad++;
echo '<span class="message errormsg">Podany adres e-mail jest już zajęty.</span>'; }
}
if (!$resp->is_valid) {
$error = $resp->error;
echo '<span class="message errormsg">Proszę wpisać poprawnie wyrazy z obrazka.</span>'; $blad++;
}
if ($blad == 0) {
Jednak teraz jak wykona się plik i dana osoba nie wpisze żadnych danych( puste pola ) to dostaję tyle informacji ile jest pustych pól. Chciałbym aby błędy pokazywały się pojedynczo tak jak na tej stronie
https://server.buycraft.net/register Czyli jeżeli dana osoba pozostawiłaby wszystkie puste pola to i tak będzie tylko jeden błąd o nie uzupełnieniu pierwszego pola, jak uzupełni pierwsze pole, a reszta puste to pokaże się tylko informacja o tym, że nie pole 2 drugie jest puste. Myślę, że wyjaśniłem to miarę dokładnie.