Cytat
Ludzie - przestańcie atakować kogoś za to, że sobie coś stworzy. Nic wam nie da naskakiwania na niego a wręcz przeciwnie - agresja urośnie.
Taka osoba sama musi się przekonać czy to co robi jest dobre czy nie.
Poza tym uwierzcie ale nigdzie indziej nie nauczycie się projektować i programować obiektowo, jeżeli sobie tego nie przećwiczycie w taki sposób jak robi to autor wpisu.
@wookieb sry ale twoja wypowiedz wsadze sobie chyba w sygnature(podpis !sic!?)
Sama za siebie mowi.
@crozin
Cytat
Tym bardziej nie powinieneś się w ogóle brać za to. Domyślam się też, że nie znasz porządnie żadnego ORM-a, więc nawet nie będziesz wstanie zaprojektować średnio poprawnie własnego.
Cytat
Bo po prostu nie zdajesz sobie sprawy z błędów jakie popełniasz. Gdyby to było stricte 4fun to jeszcze OK, ale tutaj tak nie jest.
Zgadzam sie z tym, tym bardziej ze patrze teraz na to bardziej jak na rynek pracy niz hobby.
@Orzeszekk & @Crozi
Ogolnie zgadzam sie z wami w 100% tylko jest jedno wielkie ale.
PHP mnie juz nudzi, czasami kodzenie w nim jest niewygodne czuje tez powoli ze jest ograniczajacy.
Chce wdrozyc sie w rynek pracy za pomoca innej technologi u boku PHP, w wolnym czasie zajmuje sie(albo lepiej zajmowalem) python'em i C#+.NET.
O ile widze potencjal tworzenia aplikacja pod web w python'ie(i jego poteznych fw jak django,pylons i zope) to juz widze z tego co czytam ze w asp.net/asp.mvc nie jest juz tak pieknie(moja sybiektywna opinia oparta tylko na tym co czytam)
Przegladam od kilku dni dokumentacje Django i Pylonsa dzis zajrze tez do Pyramid i Zope.
Poki co wiem ze najwieksza roznica pomiedzy django a pylons to elastycznosc i modularnosc na korzysc pylons'a jednak skladnia,dokumentacja,admin generator,generic views i prosty sposob zarzadzanie routingiem mnie do niego przemawia(choc pisza ze routes z pylons'a czy ror jest o wiele lepszy).
Bardzo ciekawym tematem w dzialem pro lub hydepark bylby temat o technologia kto w czym pisal i pisze i dlaczego, jakie widzi zalezty i wady danego wyboru, jakies projekty.
Bardzo mnie to interesuje i nurtuje mnie wybor technologi.
Poprostu nie widze potegi w php nawet takie symfony czy zend wedlug mnie maja archaincze skladnie(chodzi o skladnie fw) w sieci watpie by bylo tyle przykladowych witryn www popartych kodem dla poczatkujacyh.
Moze ktos z was ma stycznosc z ktoras z wybranych technologi i moglby sie wypowiedziec ale tak na powaznie bez jaki flamewar'ow i wypowiedzi nonesens.
Ewentualnie wydzielilbym ta wypowiedz do innego watku jesli mozna i byloby o czym dyskutowac.
P.S chcialbym tylko powiedziec ze piszac wlasne rozwiazanie dobre czy zle jakie by nie bylo czesto patrze w kod kohany 2.x/3.x spawnframework, projekty coyote-fw/coyote-cmf(stoi na tym 4programmers) i przegladam tez duzo rozwiazan na github i code.google wiec jako tako mam jakis punkt odniesienia nie pisze tego na pale