Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]kod w pliku .js
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
axxxon
Witam!
Mam problem z odpowiednim wykonaniem funckji javascript z pliku .js, który wymaga wykorzystania php.
oto funkcja z pliku:
CODE
function minus(tazm)
{
alert(tazm);
document.write('<?php $f=$_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."/plik.txt";$a="r+";if(file_exists($f)){$h=fopen($f,$a);$af=fgets($h);fclose($h);$af=explode(" ",$af);$irk=0;while($irk<count($af)){if ($af[$irk]=="|'+tazm+'|"){$qo=str_replace("^","",$af[$irk+2]);$qo=(int)$qo;$qo+=1;$af[$irk+2]="^$qo^";}}implode(" ",$af);$a="w";$h=fopen($f,$a);$am=fputs($h,$af);fclose($h);?>');
}

wywoływana takim poleceniem:
  1. <a href="#" onlick="java script:minus(<?php echo $tablica[$indeks];?>);">tekst</a>

niestety jedyne co dostaje w wyniku mojego działania to biała strona NaN/undefinied i wtedy zostaje przekierowany. Co może być tego przyczyną?
Źle wstawiłem kod php? czy zmienna z tablicy nie jest przekazywana do funkcji wykonywanej w js?
Bosslog
Moja podpowiedź: kod JS jest wykonywany po stronie klienta (przez przeglądarkę), a kod PHP po stronie serwera, tzn, że musi zostać potraktowany przez parser PHP. Zauważ, że próbujesz wykonać skrypt PHP z poziomu przeglądarki.

Możesz to zrobić z wykorzystaniem JavaScript, a dokładniej obiektu XMLHttpRequest. (Pot. AJAX).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.