banger
14.07.2011, 16:02:46
Witam Wszystkich, jako że jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam za zadanie stworzyć w niedużej firmie bazę informacji dla obecnych i nowych pracowników. W bazie będą znajdowały się i informacje o towarach, urządzeniach, ale również hasła dostępowe do różnych aplikacji. Pomyślałem nad wykorzystaniem cmsa, który będzie znajdował się na zewnętrznym serwerze, żeby z każdego miejsca pracownik mógł mieć do niego dostęp. Wszystkie dane tam zawarte powinny być dostępne jedynie po zalogowaniu. Dobrze by było, żeby informacje tam zawarte były w formie listy. Przydałaby się też wyszukiwarka do tego. Myślałem o dokuwiki ale nie wiem jak tam z bezpieczeństwem danych, a to jest ważne. Chciałbym żebyście polecili, jaki cms Waszym zdaniem, byłby najodpowiedniejszy w tym przypadku.
pedro84
14.07.2011, 16:09:57
Nie podałeś praktycznie żadnych wymagań, więc trudno coś doradzić. Do czego, konkretnie, ma to służyć.
banger
14.07.2011, 16:30:19
Ma to służyć za bazę dokumentacji, sposobów postępowania w danych przypadkach, opisów asortymentu i ogólnych informacji, jakie będzie potrzebował pracownik już zatrudniony do pracy. Chcę, żeby wyglądało to mniej więcej tak że po zalogowaniu, mamy alfabetyczną listę kategorii a w nich tematów, możemy je rozwijać i podglądać, lub otwierać jako nowa strona. Potrzebna jest do tego również wyszukiwarka. I najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie rozwiązania.
erix
14.07.2011, 16:33:04
MediaWiki?
wrotek
17.07.2011, 22:15:13
Zdecydowanie Drupal. Dzięki temu, że jest to CMF/CMS , nie jesteśmy ograniczeni w żadnym stopniu. Bezpieczeństwo? Core Drupala jest pisany przez ponad 1000 programistów.
Jeżeli trochę bardziej rozpiszesz, rozrysujesz, to mogę trochę naprowadzić za co się zabrać.
qrooel
17.07.2011, 23:06:29
Dedykowane rozwiązanie. ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.