Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] CURL - Przekierowanie.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
desavil
Witam, mam taki sobie skrypt:
  1. <?php
  2. $curl = curl_init();
  3. curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5');
  4. curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
  6. curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, "http://google.pl"); //adres do pierwszego skryptu
  7. curl_exec($curl);
  8. curl_close($curl);
  9. ?>

Czy można uzyskać takie coś, iż zostanę przekierowany na stronę http://google.pl z ustalonymi parametrami w CURL, a nie strona zostanie wyświetlona w pliku gdzie znajduje się skrypt?
Fifi209
To nie curl a header
desavil
No przecież napisałem w temacie wyraźnie "z ustalonymi parametrami w CURL".
Ja w tym cURL muszę wykonać pełno akcji, to co podałem to tylko mały przykład, tak aby nakierowaliście mnie jak zrobić to przekierowanie.
Na pewno za pomocą header nie określę typu przeglądarki, wysłanych danych postem, cookie itp...
Fifi209
Jak dla mnie to leci getem. Skoro zrobisz przekierowanie, to po co określać przeglądarkę?
desavil
Chcę wysłać takie coś:
Cytat
<form action="https://www.platnosci.pl/paygw/ISO/NewPayment" method="POST" name="payform" id="form">

<input type="hidden" name="pos_id" value="xxx">
<input type="hidden" name="pos_auth_key" value="xxx">
<input type="hidden" name="session_id" value="xxx">

<input type="hidden" name="desc" value="Proforma nr 1 TEST">
<input type="hidden" name="amount" value="2400">

<input type="hidden" name="first_name" value="xxx">
<input type="hidden" name="last_name" value="xxx">
<input type="hidden" name="email" value="xxx">
<input type="hidden" name="client_ip" value="xxx">

<input type="hidden" name="order_id" value="1">
<input type="hidden" name="street" value="xxxa">
<input type="hidden" name="city" value="xxx">
<input type="hidden" name="post_code" value="xxx">
<input type="hidden" name="country" value="pl">
<input type="hidden" name="language" value="pl">
<input type="hidden" name="desc2" value="xxx"></form>

Za pomocą curl, w taki sposób, aby klient nie mógł zmodyfikować/podejrzeć tych wartości. Więc, chce użyć w tym celu curla, ale w taki sposób, aby później przekierowanie zostało wykonane i link się zmienił, gdyż jest później przejście na stronę banku do płacenia itp.
cycofiasz
Odpuść sobie zabawę z curlem. Czemu się boisz że ktoś podejrzy parametry lub je zmieni? Korzystaj z md5 skoro masz taką możliwość.
desavil
Jak obliczę sig wartości i ktoś je zmieni to rozumiem, że nie przejdzie.
Ale jak ktoś obliczy również sig to i tak przejdzie, więc to zabezpieczenie typu: "co za różnica czy zamek na górze drzwi czy na dole".

Zresztą, chyba nie powinienem się martwić, bo skoro ktoś coś zmieni i zapłaci to tylko straci pieniądze - jest tak?

PS. Na NK widziałem, że podają te wartości tak samo jak ja podałem wyżej.
cycofiasz
Cytat
Ale jak ktoś obliczy również sig to i tak przejdzie, więc to zabezpieczenie typu: "co za różnica czy zamek na górze drzwi czy na dole".

Nie obliczy bo przecież do stworzenia sig używa się prywatnego klucza (key1) znanego tylko przez platnosci i Twoj sklep

Cytat
Zresztą, chyba nie powinienem się martwić, bo skoro ktoś coś zmieni i zapłaci to tylko straci pieniądze - jest tak?

Praktycznie tak, o ile Twój skrypt odbierania płatności jest napisany poprawnie. Wszystkie witryny muszą stosować jawny formularz bo tak przewiduje dokumentacja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.