Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłka wiadomość GG z poziomu PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
mati251195
Witam,
Znalazłem w sieci pewien skrypt o nazwie rfGG, który pozwala na wysyłanie wiadomości z poziomu PHP na nr GG. Bardzo podoba mi się to rozwiązanie, ale ma jedną wadę. Podczas wysyłki zmieniany jest opis oraz status numeru adresata, czego chciałbym się pozbyć. Tutaj znajduje się kod skryptu: http://wklejto.pl/173306.
Czy ktoś mógłby mi pomóc jak to zrobić, z góry bardzo dziękuję

Pozdrawiam smile.gif
markonix
Polecam normalne API od gadugadu, wygodniejsze w użyciu i brew pozorom zero problemów z biurokracją itp.
Sam zaczynałem z tymi skryptami i klasami, ale te tak naprawdę służą do spamowania, bota i normalne aplikacje lepiej pisać o ich API.
mati251195
To API udostępnia samo wysyłanie wiadomości z poziomu PHP na dany nr GG bez zmian statusu i opisu? Jeśli tak to gdzie to jest napisane?
markonix
To nie wysyłanie wiadomości powoduje zmianę statusu tylko konstruktor klasy to połączenie się z GG.
Dlatego pisanie botów na takich klasach jest głupotą - bo trzeba się logować i trzymać w pętli "połączenie".

W bot gg tworzysz plik pull na który idą wiadomości w czasie rzeczywistym.

http://boty.gg.pl/
mati251195
No, ale do tego muszę poświęcić nr GG, a ja chcę robić wysyłkę przez mój nr, którego normalnie używam. Poza tym z tego co czytałem to bot jest do czegoś innego, a ja chcę tylko wysyłać wiadomości z mojego nr na inny i to wszystko. Wie ktoś jak przerobić ten kod, który podałem, żeby nie zmieniał opisu i statusu?
markonix
Może na początek nie wywołuj metody zmieniającej ten status..
com
  1. if (!$GG->changeStatus(rfGG::STATUS_AVAILABLE,'Nowy status :)')) {
  2. die($GG->getError());
  3. }

odpowiada za zmianę statusów, usuwasz i nie zmienia czy to było aż takie trudne?
mati251195
Mistrzu, uważasz mnie za debila, czy co? Jak masz tak pomagać ze swoimi ironicznymi tekstami to się lepiej nie udzielaj. Usunięcie tego nic nie daje, bo status się zmienia zawsze na niewidoczny, a opis jest wymazywany. Mi chodzi by status nie ulegał zmianie i żeby opis się nie kasował ani nie ustawiał na jakiś inny.
com
dobra sory, ale masz tam wszystko opisane w komentarzach po Polsku... wiec wystarczyło prześledzić to żeby zauważyć, że ta klasa nie pobiera twojego aktualnego statusu, wiec nie może go też ustawić, dlatego napisane została metoda do jego zmiany w której możesz sobie ręcznie wklepać opis i ustawić status smile.gif a jak to nie zadowala, tak jak już powiedziano musisz skorzystać z api od gg smile.gif
zielu001
Zawsze możesz pobrać status i ustawić ten sam...
Po drugie botAPI oferuje tylko wysyłanie jeśli numer do ciebie napisze, inaczej blokują numer.
mati251195
Ale jak pobrać aktualny status i opis?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.