Tak, jak już przeczytałem drugi twój temat, to się domyśliłem że potrzebny ci będzie skaner kodów i klawiatura numeryczna ;) jak szukać będziesz tabletu, to niech czasem nie wcisną ci czegoś powyżej 1000zł. Jeżeli będą próbowali sprzedać droższe, to powiedz im konkretnie jaki jest ci potrzebny. Wiadomo, będą próbowali te "lepsze" sprzedać. A ja teraz mając galaxy taba, który w najtańszej wersji póki co kosztuje przeszło 2 tysiące złotych, żałuje tego że osoba która mi go podarowała, wcześniej się nie skonsultowała ze mną, bo otrzymałem tablet w wersji 32gb. A po testach innych tabletów wiem, że wcale to nie jest rewelacja, i inne mało znane marki, produkują równie dobre tablety o znacznie bardziej przystępnych cenach. A i tak z tego tabletu praktycznie nie korzystam ;)
EDIT: na prośbę pisze o tych innych tabletach, tzn tańszych, i mniej reklamowanych ;) Im mniej pamięci wewnętrznej, tym są tańsze, firmy takie jak archos, lark, huawei czy nawet acer mają w swoich egzemplarzach, modele które mają niekiedy po 2-4 gb pamięci wewnętrznej z możliwością rozszerzenia o kartę pamięci (do 32gb), 512mb ram itp cena różni się tez w modelach które mają matryce o przekątnej 7 i 10 cali. Oczywistym jest że te wersje 7 calowe będą tańsze, no ale 7 cali to też nie jest takie fajne jak 10 cali. Widzę na allegro, że nawet nawet jest w czym wybierać:
http://allegro.pl/listing.php/showcat?chan...rder=pd&p=6 niektóre mają nawet dość podobne podzespoły do mojego galaxy taba, cóż, widać jak bardzo mój galaxy tab został przepłacony ;)
Najśmieszniejsze jest to, że takie firmy mało znane, czy nawet takie no name, mają o wiele lepsze wsparcie dla oprogramowania, niż taki samsung.. Czwarta wersja androida miała już jakiś czas swoją premierę. Aktualizację swojego tabletu mam planowaną na wakacje (lol), a takie tablety mało "markowe" już dawno mają najnowszą wersję systemu.. Jak trzeba walczyć o klienta, to aktualizują, jak nie trzeba, to mają wywalone.. Już wiem dlaczego nie mam telefonu prosto od samsunga (nexus s) ;)
Ten jest nawet ciekawy:
http://allegro.pl/tablet10-1-cortexa9-512m...2149897010.html poszukać do tego custom roma na xda, i do przeglądania internetu, czy odbierania poczty, lub grania w niezbyt wymagające gierki (większość gier w markecie) to idealnie się nadaje. A 850zł w porównaniu do 2 tysięcy, nie specjalnie szokuje ;)
EDIT2: do tej listy producentów oczywiście można by dołożyć sporo więcej, te akurat przyszły mi do głowy. W między czasie przyszedł mi do głowy jeszcze jeden producent, ZTE; co prawda jest to chińska firma, ale cenowo ich tablety stoją w miarę rozsądnie, a jakościowo podobnie, jak te z wyższej półki. Dodatkowo, nie uważam się za jakiegoś speca, co najwyżej liznąłem temat tabletów. Dlatego po bardziej szczegółowe informację odsyłam najlepiej na polskie forum androida: forum.android.pl gdzie można już bardziej konkretnych ludzi niż ja znaleźć ;)