Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows XP SP3 i zrywanie połączenia (neostrada)
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
tomsi
Co jakiś czas zrywa mi się połączenie internetowe (neostrada) na laptopie (na stacjonarnym jest ok, ale tam jest Windows XP ze starszym SP). Nagle zrywa mi się połączenie (diody na modemie się świecą, czas połączenia leci dalej). Sprawdzałem poleceniem wnetstat -ano i jest wtedy wiele połączeń TCP, więc zwiększyłem limit z 10 na 100, ale to i tak nic nie dało. Porty USB mają odznaczoną opcję odłączania w celu oszczędności energii.

Macie jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Lejto
hmm, zainstaluj auto connect, w momencie zerwania połączenia diody się palą?
tomsi
Tak palą się. Wszystko jest niby jakby się nic nie stało. Tyle, że nie ma połączenia. Aha i dodam jeszcze, że jak włącze "Wyłącz komputer" albo "Uruchom ponownie" to i tak się nie wyłączy, bo zacina się jak jest napis "Trwa zapisywanie ustawień...".

P.S.
Ten AutoConnect nic nie pomógł. Sytuacja identyczna. Nawet w jego logach nic nie ma.
Lejto
z defragmentuj i oczyść rejestr systemowy, ewentualnie dysk
erix
Boli noga, ostrzyż się... :|

@autor: Masz zintegrowany SP3?
tomsi
Nie SP3 nie był zintegrowany. Jeśli dobrze pamiętam na SP2 też tak się robiło. Dodam jeszcze, że jak się zawiesi ta neostrada to kontrolki się palą, ale tylko do momentu jak nie odłącze modemu z USB. Jak podłącze go (obojętnie do którego portu USB) to tylko kontrolka power się pali, a od adsl nie. A jeśłi w tym czasie podłącze do stacjonarki to wszystko jest ok z synchronizacją.

Co do rejestrów i dysków itp. to wszystko jest "świeże".
erix
A po odinstalowaniu SP3 wszystko wraca do normy?

Spróbuj też instalacji ze zintegrowanym SP3, mimo wszystko, w niektórych środowiskach to coś daje.
tomsi
Ale ten SP3 jest na liście Dodaj/usuń programy, ale nie ma przycisku do usunięcia.
Lejto
to ściągnij go i zainstaluj jeszcze raz
i zrób porządek z rejestrem i dyskiem bo błędy przy zapytaniu systemu to nie wina sp
erix
Tak BTW, to sterowniki do modemu przeinstalowywałeś? tongue.gif
tomsi
Tak przeinstalowywałem sterowniki od modemu. Rejestr sprawdzałem i czyściłem ze śmieci.

Nie chce zapeszać, ale jak narazie pomogło to, że wyłączyłem podczas startu Windows'a takie coś o nazwie TPFNF7SP.exe

No to zapeszyłem. Sytuacja się potórzyła... sciana.gif
erix
Spróbuj znaleźć inną wersję sterowników. Poza tym, nawet nie powiedziałeś, jaki to modem... :X

Ostatecznie, zintegruj SP z instalacją.
tomsi
Modem to ZTE ZXDSL852.

Przeprowadziłem diagnostykę w "Centrym pomocy i obsługi technicznej" dla sieci i dostałem dwa niepowodzenia:

1) DNSServerSearchOrder
2) [00524291] WAN Miniport (IP)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.