Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SQL Unknown server 11004 error host '.....'
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Spyder
Witam

Mam taki problem jak probuje polaczyc sie z serwerem to wywala mi taki blad czy wie ktos moze od czego to zalerzy. Online wszystko jest ok baza dziala tylko jak z kompa sie probuje podlaczyc to takie cos wywala. Nie mam firewalla nic nie blokuje wyjscia. Dane mam poprawne bo dzialaja jak zrobie polaczenie ze strony.

Przyklad jak wpisuje:

Host name
db555.oneandone.co.uk

Port name
3306

User
Spyder

Haslo
Jakies

Czy moze hosta mam inaczej zapisac do takiego programu bo blad jest ( SQL Unknown server 11004 error host '.....') Czytalem troche o tym czyli mam blad polaczenia. Sprawdzalem na kilku programach to samo. Dodam ze mam pakiet Buisness + czyli optymalny wiec to nie powinno blokowac?questionmark.gif
SongoQ
Masz bazke na swiat udosetpniona?
Spyder
A co to znaczy questionmark.gif Jak mam strone ktora sie laczy z ta baza i wszystko dziala odczytywanie i zapisywanie tylko jak staram sie z kompa polaczyc przez program to mam problem.
wijet
Chodzi oto ze na stronce laczysz sie do localhosta, wiekszosc hostingow ma poblokowane dostanie sie do mysql'a z innego hosta, czasami mozna dodac swoje ip do allow hostow, moze masz taka opcje w panelu administracyjnym.
Spyder
Nie... Mam baze Mysql gdzies na serwerze i na tym samym serwerze mam strone jak sie lacze ze strony do serwera Mysql od mojego prowidera nie mam problemu ale jak chce z mojego kompa sie polaczyc zeby zobaczyc baze to juz nie moge.
SongoQ
@Spyder Zastanow sie o czym mowa jest. Z localhosta i okreslonego hosta mozesz z swojego hosta niestety nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.