Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wywołanie procedury RPC
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
karolo_k
Witam, przepraszam jeżeli to nie odpowiedni dział ale nie wiedziałem który będzie bardziej pasował do tego typu problemu.

Proszę na początku zobaczyć we wstawione skreeny

http://imageshack.us/f/29/sadasdn.png/

W tym komunikacje jest wpisany:
Trwa zamykanie systemu. Zapisz wszystkie rozpoczęte prace i wyloguj się. Wszystkie niezapisane zmiany zostaną utracone. Zamknięcie zostało zainicjowane przez ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM Czas do zamknięcia: 00:00:31
Wiadomość: System Windows musi być uruchomiony ponownie, ponieważ usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana.

Chciałem zrobić jeszcze screenów otwartych procesów bo wydaje mi się że to może jakiś wirus i da się go rozpoznać ale niezdąrzyłem bo wyłączył mi się komp.
Do końca nie wiem czy to jest szkodliwe bo w sumie komp wyłącza się spokojnie czyli zamykają się wszystki aplikacje i dopiero jest zamykanie systemu, no ale jest to uciążliwe w pracy.
Mam tak już 3 raz w ciągu 3 dni ;-/
Skanowałem dziś komp nod32 no i nie znalazł on nić złego a bazę wirusów mam dzisiejszą.
Proszę o jakieś porady
Damiankossek
O ile dobrze pamietam kiedys wywolywal to wirus blaster albo sasser wink.gif Zapomnialem jak sie dokladnie nazywal. Wgraj aktualizacje systemu i powinno pomoc.
rzymek01
możesz anulować wyłączanie systemu: wejdź w uruchom (windows + R) i wpisz:
shutdown -a

powinno doraźnie pomóc, ale jak pisał poprzednik, jest to chyba wirus
karolo_k
Dorażnie pomaga ale jak próbuję zainstalować aktualizacje, o której mówimy to wyskakuje mi komunikat ze jest już zainstalowany service pack który zawiera już tą aktualizację. A mój antyvirus tego nie wykrywa... Spróbuję jeszcze odinstalować nod32 zainstalować kaspersky może on coś znajdzie ale jak macie jakieś pomysły to czekam na nie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.