Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: RJ-45 i Rj-11
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Tom:-)
Czy są uniwersalne routery które mają wejścia na RJ-45 oraz RJ-11 czyli pod wtyczki LAN i pod linię telefoniczną
ucho
Zależy co rozumiesz pod pojęciem wejścia RJ-11? Modem dial-up, DSL, wbudowaną bramkę VOIPową czy coś zupełnie innego?
Modem DSL a dokładniej z xDSL (ADSL)
erix
Przecież tego troche jest. winksmiley.jpg

Zobacz sobie np. Linksys WAG-200g. winksmiley.jpg
No tak ale ma tylko wejście RJ-11 a jeszcze chciałbym RJ-45. Uniwersalny router
erix
Dziwne, to jak mam podłączony ADSL i dwa kompy przez skrętkę do tego? tongue.gif
Na wejściu 2 kompy nono to o tym nie słyszałem. Mnie chodzi o WEJŚCIE sygnału do router'a
erix
Ale masz w obie strony. tongue.gif Router/switch jest przecież rozdzielaczem sygnału... Naprawdę nie rozumiem, w jakim celu miałoby to być. Połączę dwa routery skrętkami i też będą rozdzielać sygnał - raz będzie wyjściem, raz wejściem. Nie wiem, czy ja jestem trochę niedouczony, czy nie tak sformułowałeś swój problem...
Już się dowiedziałem. Nie ma takich routerów. Temat może być zamknięty
Diwi
Wszystkie linksysy mają taką opcję, wystarczy podłączyć pod pierwsze gniazdo "switcha" w routerze kabel który daje internet i ustawić w konfiguracji aby połączenie brał poprzez "RFC 1483"

Wiem, bo sam tego kiedyś używałem.
A w D-Link też tak jest? Czyli z wyjścia robi się wejście na RJ-45
Diwi
Jeśli możesz podaj model, będzie łatwiej smile.gif
Był by to model: http://www.allegro.pl/item496903459_router...a_gw_11_fv.html
A jak jest podpisana taka opcja?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.