Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Athlon 64 vs Athlon 64FX vs IP 4
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
_Mateo
Witajcie!

Jestem na etapie kupna nowego procesora i wogole generalnego remontu kompa i terraz borykam sie z problemem - jaki procesor wybrac? Słyszałem wiele dobrego o Athlonie 64FX, ale ponoć Intel Penitum 4 Extreme Edition ma znacznie większą wydajność, a za Athlonem 64 przemawia cena, i wogole mam mętlik w głowie. Poradźcie mi coś, bardzo proszę smile.gif
FiDO
Do czego to ma byc sprzet ? Gry/internet czy moze tez jakies bardziej profesjonalne zastosowania ?

A64FX jest bardzo wydajny, ale niestety jego cena troche odstrasza.. wiec jesli nie spisz na pieniadzach to polecam zakupic "zwyklego" A64. Intel ma przewage w wielu miejscach (kompresja dzwieku/video, rendering...) jednak dla mnie nie usprawiedliwia to jego ceny, wiec ja wybralem A64.
Kinool
enitum 4 Extreme Edition nie obsluguje instrukcji 64 bitowych co potrafi A64!! i to jest jego wilka przewaga.

Testy przeproawdzane obecnie na stemach i oprogramowaniu 32bitowym nie pozwala w pelni rozwinac skrzydel Athlonow64

Microsoft juz konczy prace nad Windowsem XP 64-bit (szkoda ze tak pozno)

ja wybral bym A64 no chyba ze kasa nie gra roli to poczekaj na A64 x2 (dwurdzeniowe Athlony64)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.