Nightmare
11.06.2007, 21:40:42
Czy jest możliwość aby do crona wrzucić skrypt, który odbierał by wiadomości z numerów gg wszystkich zarejestrowanych na danej stronie użytkowników, następnie sprawdzał ich treść i wysyłał na ten numer gg odpowiedz. I jęsli to możliwe to czy taki skrypt/biblioteka istniej. Założmy, że użytkownik w swoim gg wpisuje show news i po odpaleniu skryptu na serwerze otrzymuje odowiedź z newsami danej strony?
kwiateusz
11.06.2007, 21:50:24
gdzies na forum była chyba biblioteka do obsługi gg więc pewnie dałoby się ja jakoś dostosowac (a może gdzieś tez jest inna) poszukaj
Athlan
12.06.2007, 11:46:49
Biblioteka może pobrać wiadomości z serwera gadu, problem jeszcze z tym, skąd byś miał hasła do serwrera dla danego użytkownika. Przypominam, że otwarcie socketu, sprawdzenia wiadomości i wysłanie nowej to kwestia około 4 sekund przy czym wysyłanie wiadomości trwa połowę tego czasu. Nie wiem czy byłoby optymalne wysyłanie msg na gadu, lepiej użyć mail() do powiadomienia - wrzucasz mail w kolejke serwera i on sobie go wyśle w wolnej chwili

Btw, wspomniana biblioteka:
http://pl.php.net/manual/pl/function.basename.php
hwao
13.06.2007, 07:24:03
Ja pisałem coś takiego i w sumie to naprawdę bardzo prosta sprawa. Puszczasz w php jeden proces który chodzi ciągłe parsuje co przychodzi i odsyła wiadomość.
Możesz użyć w tym celu:
http://anakin.us/blog/phplibgadu-02/
Nightmare
13.06.2007, 07:51:18
Próbowałem tej biblioteki, poprawnie łączy się z serwerem gg ale już wiadomości nie wysyła.
kacperix
16.10.2007, 19:51:18
Witam.
Chcę wykorzystać tą bibliotekę u mnie na stronie. I mam taki problem.
Gdy skrypt działa i BOT jest dostępny i wyślę mu wiadomość to odpowiada na nią, zapisuje do bazy/pliku czy co tam mu zaprogramuje. Natomiast gdy skrypt jest wyłączony i BOT jest niedostępny i napiszę coś na gg do niego, to po uruchomieniu skryptu nie odbiera on wiadomości, zapisuje czy co tam i nie odpisuje na te co wysłałem do niego podczas jego nieobecności.
Czy tak jest zawsze? Czy da sie jakoś to naprawić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.