Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Odbieranie wiadomości z GG
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Nightmare
Czy jest możliwość aby do crona wrzucić skrypt, który odbierał by wiadomości z numerów gg wszystkich zarejestrowanych na danej stronie użytkowników, następnie sprawdzał ich treść i wysyłał na ten numer gg odpowiedz. I jęsli to możliwe to czy taki skrypt/biblioteka istniej. Założmy, że użytkownik w swoim gg wpisuje show news i po odpaleniu skryptu na serwerze otrzymuje odowiedź z newsami danej strony?
kwiateusz
gdzies na forum była chyba biblioteka do obsługi gg więc pewnie dałoby się ja jakoś dostosowac (a może gdzieś tez jest inna) poszukaj
Athlan
Biblioteka może pobrać wiadomości z serwera gadu, problem jeszcze z tym, skąd byś miał hasła do serwrera dla danego użytkownika. Przypominam, że otwarcie socketu, sprawdzenia wiadomości i wysłanie nowej to kwestia około 4 sekund przy czym wysyłanie wiadomości trwa połowę tego czasu. Nie wiem czy byłoby optymalne wysyłanie msg na gadu, lepiej użyć mail() do powiadomienia - wrzucasz mail w kolejke serwera i on sobie go wyśle w wolnej chwili smile.gif

Btw, wspomniana biblioteka:
http://pl.php.net/manual/pl/function.basename.php
hwao
Ja pisałem coś takiego i w sumie to naprawdę bardzo prosta sprawa. Puszczasz w php jeden proces który chodzi ciągłe parsuje co przychodzi i odsyła wiadomość.

Możesz użyć w tym celu:

http://anakin.us/blog/phplibgadu-02/
Nightmare
Próbowałem tej biblioteki, poprawnie łączy się z serwerem gg ale już wiadomości nie wysyła.
kacperix
Witam.

Chcę wykorzystać tą bibliotekę u mnie na stronie. I mam taki problem.

Gdy skrypt działa i BOT jest dostępny i wyślę mu wiadomość to odpowiada na nią, zapisuje do bazy/pliku czy co tam mu zaprogramuje. Natomiast gdy skrypt jest wyłączony i BOT jest niedostępny i napiszę coś na gg do niego, to po uruchomieniu skryptu nie odbiera on wiadomości, zapisuje czy co tam i nie odpisuje na te co wysłałem do niego podczas jego nieobecności.

Czy tak jest zawsze? Czy da sie jakoś to naprawić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.