Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][OpenX] TopLayer znika i się już nie pojawia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
craker
Witam,
korzystam z systemu OpenX. zrobiłem sobie, żeby banner był w topLayerze (przesówa się wraz z przewijaniem strony) i zrobiłem tak, że znika po 10sekundach. Ale mam problem, ponieważ przy każdym odświeżeniu strony banner się pojawia. Jak zrobić, żeby banner pokazywał się tylko np przy pierwszym wejściu na strone, ale po przechodzeniu pomiędzy stronami już nie questionmark.gif dodam, że banner umieściłem na forum IPB

czy ktoś może mi z tym pomóc questionmark.gif
Gość
ostatnio sie bawiłem z tym trochę ale nie udało mi się czegoś takiego wykonać może Tobie pomogą to i ja skorzystam
vokiel
Wrzucaj ciasteczko u użytkownika np z id bannera i info, że już był wyświetlony.
Gość
tak sie nie da bo w ipb nie działa setCookie JS'owe
vokiel
To może w PHP?
Gość
w php było by za dużo przerabiania kodu, dlatego zrezygnowałem. A może znasz jakiś inny system rotacji reklam który posiada toplayera i możliwość niepokazywania go przy każdym przeładowaniu strony
vokiel
To, że go ukryjesz, nie spowoduje, że banner się nie ściągnie, więc troche to nieoptymalne rozwiązanie. Lepiej go już w php nie tworzyć.
Tu nie ma bardzo dużo przerabiania kodu
1. przy generowaniu strony sprawdzasz czy istnieje ciasteczko z id danego bannera ($_COOKIE)
a). jesli nie istnieje
- wyswietlasz banner
- ustawiasz ciasteczko z id bannera: setcookie
cool.gif. jesli nie, nic nie robisz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.