Z 4 tygodnie temu pisałem klasę ale nic już z tego nie pamiętam...
Znalazłem coś takiego:
<?php public function SetDirectory($Dir) { while ($zip_entry = zip_read($this->Zip)) { if($file == $Dir) { $Resource = true; break; } } { zip_entry_open($this->Zip, $zip_entry, 'r'); $this->StartListing(); } } ?>
Ale jak się domyślam to będzie szukać po głównym folderze innych folderów i zatrzymywać się aby pobrać RESOURCE, jednak potrzebuje pełnej swobody poruszania się po folderach, nie tylko po tych pierwszych, po za tym pętla nie działa... (brak resource od zip_open, chociarz w konstruktorze jest RESOURCE ID #X gdy sprawdzam przez print_r)
<?php private function StartListing() { if ($this->Zip) { while ($zip_entry = zip_read($this->Zip)) { if($pathinfo['extension'] == '') $ZipEntryType = 'directory'; else $ZipEntryType = 'file'; } } } ?>
Ta funkcja zbiera pliki i foldery, zapisując w tablicy OutputArray która jest tablicą wewnątrz klasy.
Mój problem:
- Chciałbym przeglądać poszczególne pliki i foldery archiwum ZIP, jak to zmieścić w funkcji SetDirectory() aby funkcja StartListing() mogła wszystko odczytać (lub nie musi ona, może SetDirectory())
Pozdrawiam, WebNuLL(Babcia@Stefa)