Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][CSS]Błędy w czasie includowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotrooo89
Mam taką stronkę: http://auto-serwis.trzebinia.com/beta/index.php?link=glowna i mój problem polega na tym że strony które są includowane do index.php nie wyświetlają zaookrąglonych rogów. http://auto-serwis.trzebinia.com/beta/index.php?link=uslugi a na tej stronie już rogi są ładnie okrągłe. dlaczego podczas includowania stron nie mam takiego samego efektu?

1. <?php
  2. if($_GET['link']=='glowna')
  3. {
  4. include('news.php');
  5. }
  6. elseif($_GET['link']=='firma')
  7. {
  8. echo "<p class=\"firma\"><strong>Artur Olaszewski</strong> właściciel warsztatu samochodowego w Trzebini (woj. małopolskie).
  9. Zapraszam wszystkich zainteresowanych usługami motoryzacyjnymi do swojego warszt
    atu. 
  10. Firmę swoją prowadzę na terenie Trzebini od 1997r. 
  11. Posiadam 20-letnią praktykę w dziedzinie diagnostyki samochodowej pracując jako diagnosta na
     Stacji Kontroli Pojazdów. 
  12. W dalszym ciągu staram się zwiększać zakres swojej wiedzy w zakresie diagnostyki
     samochodowej oraz nowych rozwiązań technicznych pojazdów samochodowych, uczestni
    cząc w różnych szkoleniach. 
  13. Swój warsztat staram się wyposażać w niezbędne urządzenia które są potrzebne do 
    fachowej obsługi pojazdów.
  14.  
  15. <p class=\"podpis2\">Artur Olaszewski</p></p>";
  16. }
  17. elseif($_GET['link']=='wyp')
  18. {
  19. include('galeria.php');
  20. }
  21. elseif($_GET['link']=='uslugi')
  22. {
  23. echo "<ul> 
  24. <li>Naprawa zawieszenia</li>
  25. <li>Naprawa układów hamulcowych</li>
  26. <li>Komputerowa diagnostyka silników</li>
  27. <li>Komputerowa geometria kół</li>
  28. <li>Naprawa elementów silnika</li>
  29. <li>Wymiana materiałów eksploatacyjnych</li>
  30. <li>Części</li>
  31. </ul>";
  32. }
  33. elseif($_GET['link']=='kon')
  34. {
  35. include('kontakt.php');
  36. }
  37. ?>

tak wygląda include moich plików. nie wiem co jest nie tak ponieważ na localu wszytsko było, ok.
_olo_1984
mysle ze analizujac kod, który jest wyświetlany znajdziesz odpowiedz. Tam gdzie masz ładne zaokrąglenia - kod jest poprawny tagi zamknięte, tam gdzie masz kwadraty - brakuje zamknięcia tagów. Przeanalizuj źródła strony.
edit:
możliwe że są jakieś błędy poprzedzone @ w plikach news.php i kontakt.php, oraz wyłączone raportowanie błedów. W wyposażeniu masz błąd połaczenia z bazą, automatycznie skrypt nie jest dalej wykonywany. Takie moje zdanie
piotrooo89
do tego to i ja doszedłem... wiem o tym ale nie wiem jak sobie z tym poradzić... tam gdzie nie ma include tam jest ok.
_olo_1984
hmm, może dla testu spróbuj zaincludować puste pliki zamiast tych co includujesz, wtedy zobacz czy je includuje poprawnie. A raportowanie nie pokazuje żądnych błędów ?
piotrooo89
już wiem co było nie tak miałeś racje... include po napotkaniu na błędy wyrzucą ten błąd i przerywa skrypt... ja o tym zapomniałem, myślałem że include wyświetla tylko błąd a skrypt jest dalej kontynuowany na ale cóż błądzić rzeczą ludzką winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.