Napisałem skrypt do automatycznego generowania wykresów przez użytkownika. Mam jednak pewien problem polegający na tym, że skrypt zachowuje się inaczej w zależności od przeglądarki. Tym razem najlepiej o dziwo działa pod IE7

Ale do rzeczy.
Oto kod:
<? Function RysujWykres($s,$w,$a,$b,$c) { … //zbieranie i obliczanie wszystkich danych + rysowanie wykresu ImagePNG($ob, "temppic/obrazek.png"); //zapis do pliku ImageDestroy($ob); } RysujWykres($s,$w,$a,$b,$c); ?>
Efekt działania jest taki, że skrypt generuje wykres, zapisuje go pod nazwą obrazek.png a następnie wyświetla w przeglądarce. Wszystko jest ok. gdy wykres generuje się za pierwszym razem.
Przy zmianie danych przesyłanych do funkcji RysujWykres, plik obrazek.png zostaje zastąpiony nowo utworzonym i powinien wyświetlić się nowy wykres. Niestety dzieje się tak tylko pod IE7. Opera i Firefox pamiętają zawsze starszą wersję pliku obrazek.png i zamiast wyświetlić wykres z nowymi danymi, wyświetlają wykres poprzedni. Dopiero gdy odświeżę stronę zostaje wyświetlony wykres z prawidłowymi danymi.
Próbowałem przed narysowaniem obrazka usunąć plik na serwerze za pomocą
@unlink("temppic/obrazek.png");
Ale to nic nie dało.
Czy ktoś może coś doradzić jak sobie poradzić z tym problemem?