Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie dziala mi localhost
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
MarcinJarek
Witajcie, mam problem zainstalowalem Krasnala 2.6 i wszystko OK dziala tylko gdyz wpisuje http://localhost to pojawia sie: "Nie można wyświetlić strony" dlaczego? Tak samo jest z innymi serverami..Mam Xp pro i wydaje mi sie ze cos wylaczylem...
rzseattle
php Poczatkujacy => Serwery WWW
stoprocent
A jezel wpisujesz ip swoje to dziala?questionmark.gif?
MarcinJarek
Tez nie dziala... rolleyes.gif
raf2001
spróbuj pokombinować, może coś kombinowałeś w ustawieniach. Najwyżej możesz zainstalować od nowa server. Domyślam się że mógł wogule apache paść i dlatego teraz nieuruchamia stron
MarcinJarek
mialem zainstalowane 5 serwerow i zaden nie dzialal...help me...mmoze cos w ustawieniach xp wylaczylem...
raf2001
W winxp krasnal 2.6 i niższe działają dobrze. Z wersjami starszymi mogłyby być problemy bo jak by się chciało wgrać nowszego trza było sciągnąć deinstalator ze strony krasnal.tk (bo chyba niewszystkie składniki były usuwane i się "gryzły"). Jak ci nadal niedziała, to napisz dokładnie jakie masz problem, może się coś wyświetla. Jak nadal ci niebędzie działać, to musisz sam poskładać sobie serwerek, bo to jest najpewniejsze i masz większą kontrole nad dodawanymi składnikami
MarcinJarek
ale ja juz wiemel duzo serwerow np. foxserver, krtasnal appserwer itp. Kto poradzi na to ze nie dizala mi localhost??
raf2001
przeczytaj całego mojego posta. Przecież jeżeli pracujesz pod winem niema problemu, aby poskładać sobie samemu serverek. Gdzieś, a praktycznie w każdych kursach śa porady jak zrobić sobie taki serwerek (poskładać). Pozdrawiam
Seth
Cytat
ale ja juz wiemel duzo serwerow np. foxserver, krtasnal appserwer itp. Kto poradzi na to ze nie dizala mi localhost??

Zmien port na ktorym pracuje Apache np. na 81
Jezeli po tym Ci dziala tzn, ze inny serwer juz pracuje na tym porcie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.