Mam pewien problem z formularzem. Chcę napisać formularz w PHP w którym po wpisaniu Nazwy, Adresu IP i hasła serwera(jeżeli takie jest) formularz prześle dane do tabelki którą sam utworzy, formularz mam napisany, potrzebuję tylko, żeby ktoś napisał kod, dzięki któremu formularz wygeneruje tabelkę do której po dopisaniu kolejnych serwerów, będą dopisywać się kolejne rekordy.
<?php /********************************************* * plik formularz.php *********************************************/ // prosty formularz zawierający dwa pola echo '<br><center><form action="formularz.php" method="post"> <table cellspacing="0" class="tekst"> <tr> <td width="200px" valign="top"> Nazwa Serwera: </td> <td width="230px;"><input type="text" name="nazwa" style="width: 200px;" /></td> </tr> <tr> <td valign="top"> Adres IP: </td> <td> <input type="text" name="ip" style="width: 200px;" /></td> </tr> <tr> <td valign="top"> Hasło: </td> <td><input type="text" name="pass" style="width: 200px;" /></td> </tr> <td> <input type="submit" value="Dopisz" /> </td> </tr> </table> </form></center>'; } else { // dane pochodzące z formularza $dane = "<td>Nazwa:</td>".$nazwa." Adres IP:".$ip." Hasło:".$pass."\n"; // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "baza.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania // blokada pliku do zapisu // zapisanie danych do pliku // odblokowanie pliku // zamknięcie pliku } ?>
W razie jakiegoś błędu w kodzie, proszę o poprawę;)