Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] ([js]) Link jako cześć formularza.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
qba10
Witam
Czy można zrobić link który by miał np. Właściwości buttona type="submit" w formularzu questionmark.gif
PS: Tylko mnie nie pytajcie czy to ma jakiś senns , ponieważ to ma senns biggrin.gif hehe
nospor
Cytat
Tylko mnie nie pytajcie czy to ma jakiś senns , ponieważ to ma senns
To ze ci sie wydaje ze ma sens, to nie znaczy ze ma tongue.gif Podaj wiec oco ci biega

ps: link to link, a submit to submit. To dwie różne rzeczy, wiec napisz co chcesz konkretnie osiągnąć

ps2: jesli dobrze zajarzylem twoje mysli, to musisz dla linka podczepic kod js na zdarzenie onclick. Kod ten bedzie submitowal forma. Ale kodu ci nie podam bo to jest js i jak ktos wylaczyc js to ci forma nie submitnie winksmiley.jpg No chyba ze bardzo ci na tym zalezy

edit: no i otym kodzie js mowilem co podano poniżej smile.gif
aiv
  1. <a href="#" onClick="document.getElementById('idFormularza').submit(); return false">Submit</a>
qba10
Cytat(nospor @ 30.12.2007, 23:05:18 ) *
ps2: jesli dobrze zajarzylem twoje mysli, to musisz dla linka podczepic kod js na zdarzenie onclick. Kod ten bedzie submitowal forma. Ale kodu ci nie podam bo to jest js i jak ktos wylaczyc js to ci forma nie submitnie winksmiley.jpg No chyba ze bardzo ci na tym zalezy

hehe widać że jesteś dobrym adminem bo potrafisz dokładnie przejrzeć moje myśli biggrin.gif . O to mi chodziło. A jeżeli ktoś będzie tak głupi (nie czepiać się do tego słowa)  i wyłączy js to jego strata i nie będzi mógł obejrzeć mojej pięknej strony ^^.

@aiv właśnie o to mi chodziło. Wielkie dzięki. 
webdice
Prawdę mówiąc poprawniej będzie:

1. document.fnazwaFormularza.submit();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.