Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zend Framework i FckEditor
Forum PHP.pl > Forum > PHP
espeen
Witam.

Od zawsze używam FCKeditor i nigdy nie miałem z nim problemów do czasu.... Otóz mam aplikację postawioną na Zend Framework oraz zintegrowaną ze smartami. Jednak kiedy chce użyć FCK pojawia się problem i już zupełnie brakuje mi pomysłów jak go obejść. Oto komunikat

ErrorInvalid controller specified (FCKeditor)

Zawsze postępowałem zgodnie z tym artykułem gdyż zawiera wszystkie niezbędne informacje Link

Więc mój kod wygląda nastepująco:
  1. <script type="text/javascript" src="/html/js/fckeditor/fckeditor.js"></script>
  2. <script type="text/javascript">
  3. var fck = new FCKeditor( 'tresc', "100%", 400 );
  4. fck.BasePath = '/html/js/fckeditor/';
  5. fck.ToolbarSet = 'Default';
  6. fck.Value = 'some txt';
  7. fck.Create() ;

Czy może ktoś miał podobny poroblem i udało sie go rozwiązać?

Z góry dziekuję za informacje
drPayton
Spróbuj tego: plugin do smarty
NoiseMc
Sprobuj dodac to do .htaccess:
Kod
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d

Żądanie ktore wysyla przegladarka aby pobrac fckeditor przechodzi przez kontroler ZF i jest interpretowane jako wywolanie kontrolera "fckeditor", a jako ze ten nie istnieje to wyrzuca blad.
espeen
Ponieważ sposób podany przez NoiseMc jest dużo szybszy do przetestowania wiec najpierw spróbowałem właśnie jego i muszę przyznać, że dokładnie o to chodziło.

Odnośnie plugina proponowanego przez drPayton to na pewno kiedyś go przetestuje smile.gif

Pozdrawiam i dzięki za wszelką pomoc.
tzi
Tu też jest kilka rozwiązań "Integracja ZF i FCKeditora"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.