Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wolny Apache 2
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
chfast
Witam.
Mam zainstalowanego Apacha 2 pod Mandrake 9.1. Ku zaskoczeniu działa niesamowicie wolno. Gdy mam uruchomione X-y generowanie strony trwa ponad 5s, bez X-ów ponad 2.5s kiedy ta sama strona wyświetla mi się pod windą i Apache 1.3 w ciągu 0.1s. Gdzieś kiedyś doszły mnie słuchy, że wersja 2.0 jest wolna, ale to chyba lakka przesada.
Czy problem może wynikać ze złej konfiguracji Apache?
A może wszystko zależy od php?
Jabol
to raczej wina konfiguracji albo czegoś takiego. Ja mam apacha2.0.48 i php5 na slackwarze ( jądra jakby nie patrzeć to samo ) i działa bardzo szybko.
Może było źle skompilowane albo masz jakąś nietypową platformę. Spróbuj to zresetować albo coś ( może np. by tak zmienić platformę ). Ale to na pewno nie wina apacha. :!:
chfast
Cytat
może np. by tak zmienić platformę

To raczej odpada.. właściwie co to da...
Apache jest instalowany z rpm, php również z rpm jako moduł Apache. Może jakby spróbować zainstalować wszystko od nowa ze źródeł toby coś pomogło. Ale nie wiem czy sobie z tym poradze.. Strasznie dużo roboty, a ja jestem nowy smile.gif
Jeśli chodzi o konfiguracje: co może być źle? Wlaściwie to gdzie mogę znaleść opis konfiguracji do Apache 2?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.