Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Status serwera
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
cinex10
Witam!!! Przeglądałem już wiele źródeł w poszukiwaniu skryptu, który za pomocą gif-ów będzie wyświetlał na mojej stronie status serwera Diablo II. Niestety nigdzie nic nie mogę znaleść... sad.gif Może ktoś z was jest mi w stanie pomóc...questionmark.gif? Chciałbym prosty skrypt, który będzie wyświetlał czy mój serwer jest online czy offline (najlepiej: online - za pomocą zielonego gif-a, a offline - za pomocą czerwonego gif-a). Z góry THX...exclamation.gif!
Speedy
To chyba tak:

1. <?php
  2.  
  3. $adres = 'Twój adres serwera diablo';
  4. $port = 'Port, na którym stoi serwer diablo';
  5.  
  6. $connection = fsockopen($adres,$port);
  7.  
  8. if($connection)
  9. {
  10. echo 'on-line';
  11. }
  12. else
  13. {
  14. echo 'off-line';
  15. }
  16.  
  17. ?>
cinex10
Jest jeszcze jeden problem... Mianowicie coś jest nie tak z funkcją "echo". Mimo, że wpisuję poprawnie adres serwera, oraz port, to nic na stronie się nie wyświetla. Kompletnie pustka. Próbowałem zastosować też funkcję "print" ale wtedy wyświetla mi się coś takiego: . Nie wiem czym to jest spowodowane. Proszę pomóżcie mi...
klocu
POMYŚL! jeśli chcesz odpalić plik / skrypt napisany w php jako dokument html to nie dziw się że nie działa.
Zainstaluj sobie serwer apache i bedzie działać (działa cały czas)
dzesi
Polecam AppServ ,prosty ,szybki i co najważniejsze nie trzeba go konfigurować -Dobry dla początkujących osób withstupidsmiley.gif
cinex10
Wiecie co...questionmark.gif Możecie mi jeszcze powiedzieć co mam zrobić z tym programem AppServ...questionmark.gif Bo nie wiem... Zainstalowałem go, ale czrna magia dla mnie!!! I w jaki sposób ma mi to pomóc w wyświetlaniu statusu mojego servera...questionmark.gif
Cienki1980
Program AppServ jest Ci tylko potrzebny, jeżeli chcesz na swoim lokalnym komputerze wyświetlać strony php. Jeżeli Twoja strona , na której chcesz pokazywać status serwera jest gdzieś umieszczona u jakiegoś dostawcy typu nazwa.pl, yoyo.pl cal.pl czy jeszcze gdzie indziej to musisz wykonać następujące czynności:

Napisać stronę w php z kodem który podali Ci powyżej.
Plik zapisać jako nazwa_pliku_dowolna.php i umieścić na serwerze.
Jeżeli wszystko zrobisz poprawnie powinno zadziałać.
Jeżeli nie masz dwa wyjścia
- rozpocząć naukę php i wszystkiego co z tym związane
- zapłacić komuś, by zrobił stronę za Ciebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.