Mocno zastanawiam się nad stworzeniem na www, systemu użytkowników, który opierałby się na kontach JUŻ stworzonego forum phpBB... wiem, wiem... powstało już kilka sys. portalowych które zostały oparte o phpBB / logowanie, newsy itd itp. Przykład: tutaj. Jednak mi chodzi o coś troszeczkę innego ;-).
Jak widzicie w powyższym przykładzie, strona (jej wygląd i treść) są bardzo ograniczone, natomiast ja wychodzę z założenia, że powinienem dostosować skrypty do strony, a nie stronę do skryptów.
Weźmy chociażby newsy - dobrze prezentujący się sys. newsów (nadal mówię o przykładzie), rozczarowuje mnie gdy tylko chciałbym np. skomentować daną nowinkę - wten wyskakuje mi topic Forum - wszystko wygląda jak standardowy board phpBB, a nie jak komentowanie newsa

Jak już wspomniałem osobiście mi się TAKA integracja z Forum phpBB nie podoba. Chciałbym raczej, aby np.: na mojej stronie (wygląd może nie mieć nic wspólnego z Forum phpBB) był maleńki formularz logujący (logowałby użytkowników zarejestrowanych na Forum), po zalogowaniu użytkownik miałby możliwość komentowania newsów zawartych W MOIM WŁASNYM (dopasowanym do strony) systemie newsów i w normalnym sys. komentowania. Poprostu, gdy naciśnie na "komentuj" otworzy mu się normalna strona z poprzednimi newsami i formularzem (wszystko wyglądające jak reszta strony, a nie jak Forum), który miałby tylko jedno pole do wypełnienia, mianowicie "Treść komentarza". Resztę informacji - Nick, E-mail, względnie inne rzeczy (np. avatar) mój własny sys. newsów/komentarzy brałby z bazy Forumowej :-).
Ehh, ciężko jest mi wyrazić ten pomysł, ale mam nadzieję że rozumiecie mój zamiar i to o czym pisałem wyżej.
Jeżeli tak: czy możliwe jest wykonanie tego to w ogóle? :-) Jeżeli jest wykonalne - prosiłbym tylko o jedno :-) - o pomoc w stworzeniu właśnie tego formularza logującego użytkowników (taki login.php ze struktury phpBB), który mógłbym wstawić w każde miejsce strony... (oczywiście jeżeli nie łamie to praw autorskich phpBB :-)).
Pozdrawiam