mam następujący problem.
Tworze witrynę do której przypisałem sesje. Funkcja zapisująca login do sesji wygląda następująco:
<?php function registerLogin($login) { // Rejestracja loginUsername w celu pokazania, ze uzytkownik jest zalogowany $_SESSION["login"] = $login; // Rejestracja adresu IP dla uruchomionej sesji $_SESSION["loginIP"] = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; } ?>
Wykorzystuje ją przy logowaniu. Następnie po zalogowaniu przenoszony jestem do głównego miejsca, gdzie moge dokonywać zakupów. Klikając na koszyk wykonowany jest skryp szybkiego zamowienia, gdzie sesja sprawdzana jest w następujący sposób.
<?php function autentycznoscSesji() { { unregisterLogin(); exit; } // sprawdza czy wywolanie pochodzi z innego adresu ip niz na poczatku elseif($_SESSION["loginIP"] != $_SERVER["REMOTE_ADDR"]) { // WYWOLANIE POCHODZI Z INNEGO KOMPUTERA NIZ KOMPUTER UZYTY WCZESNIEJ, MOZLIWE ZE
KTOS CHCE PRZECHWYCIC SESJE //isset($_SESSION["loginIP"]) || unregisterLogin(); exit; } } ?>
Gdy nie jestem zalogowany wszystko działa poprawnie i przenoszony jestem do panelu logowania, jednak gdy sie zaloguje funkcja nie działa poprawnie i nie wykonywana jest dalsza cześć skryptu.
Proszę o pomoc, jeżeli potrzebne są jakieś dodatkowe informacje to oczywiście je napisze.
dzięki !