Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: najlepszy debugger
Forum PHP.pl > Forum > PHP
rad_kam
Poszukuje najlepszego debbugera do PHP ale takiego co by mi badal kazda linijke kodu i podawal jej czas wykonania.
Np. mamy jakas metode w ktorej sa jeszcze jakies funkcje itd i chcialbym zeby debugger przelecial kazda metode funkcje i na liniach konczywszy podajac ostatecznie czas wykonywania kazdego elementu kodu .... smile.gif
strife
Hmm... to może zainteresuj się rozszerzeniem do php, xdebug.

Pozdrawiam.
rad_kam
a on ma mozliwosc mierzenia czasu wykonanania kazdej klasy kazdej metody kazdej linijki itd questionmark.gif

Bo znalazlem jeszcze jedno narzedzie : PHP Profiler Class ... moze slyszales o nim ?
strife
Cytat(rad_kam @ 4.07.2007, 09:12:44 ) *
a on ma mozliwosc mierzenia czasu wykonanania kazdej klasy kazdej metody kazdej linijki itd questionmark.gif

Bo znalazlem jeszcze jedno narzedzie : PHP Profiler Class ... moze slyszales o nim ?

Nie, nie słyszałem. Możesz przeczytać również ten temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=65190. Wracając do xdebug wyświetla on coś takiego:

! Klik

Poczytaj również w manualu o tym, bardzo przydatne i fajne narzędzie happy.gif
rad_kam
a co jest lepsze : XDebug czy APD ( pomijajac fakt zintegrowania XDebuga z PHP5 ) questionmark.gif
Strzałek
Zaraz, zaraz. XDebug zintegrowany z PHP5 ? Od kiedy?
rad_kam
opieram sie na tej stronie : http://phpfreelancer.net/xdebug.php

Cytat
...Dwa najbardziej znane programy profilujące dla PHP to APD i Xdebug (ten drugi został zintegrowany z PHP5, co najprawdopodobniej ...
Strzałek
No cóz. Chyba jest błąd i to duży.

Ja opierajam się na tym że mam u siebie PHP 5.2.1 i nie posiadam xdebuga. Dla pewności po przejrzałem Changelog PHP5 i tam też nic nie znalazłem.

Wniosek? XDebug nie jest zintegrowany z PHP5.
Dziękuję za uwagę snitch.gif
phpfreelancer
Przepraszam za wprowadzenie w błąd tongue.gif
Oczywiście xdebug nie jest zintegrowany i trzeba go samemu zainstalować.
Miałem na myśli to, że Xdebug jest w pełni kompatybilny z PHP 5, natomiast APD niekoniecznie.
APD było całkiem fajne... ale do PHP4.

Xdebug jest stale udoskonalany i właśnie tego debuggera bym polecał wszystkim tworzącym w PHP5.
Zawiera on dokładnie to, czego oczekujesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.