Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem z sesją i yoyo
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nero
Witam
Bardzo proszę o pomoc w następującym problemie.
postawiłem stronkę na www.yoyo.pl (wiem wiem że dziadostwo!!)
problem tkwi w tym że ciągle wyskakują mi takie komunjaty:

Warning: session_start() [function.session-start]: open(/var/www/tmp/sess_48c5bd5013b234de4047350080598c0f, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /var/www/sites/yoyo.pl/p/o/.........../logowanie/glowna.php on line 3

3 linijka to session_start();

Unknown(): open(/var/www/tmp/sess_48c5bd5013b234de4047350080598c0f, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/tmp) in Unknown on line 0

Stronka działa mi jednak na lokalnym apachu a na yoyo nie sad.gif
Bardzo proszę Was o pomoc.
Pozdrawiam
yaotzin
widzę że masz do czegoś zablokowany dostęp :] hehe pieprzone yoyo, ostatnio tak się z nimi męczyłem że z nerwa wykupiłem sobie hosting na www.linuxpl.com i mam teraz całkowity luz psychiczny biggrin.gif Yoyo i ich cholerne Safe Mode
nero
Aha zapomniałem dodać że wczoraj było wszystko OK. a te komunikaty są od dzisiaj
szmerak
No to pewnie im się coś ubzdurało i załączyli następną blokadę ;/
aga323
Yoyo to w ogóle schodzi na psy.... Macie racje, ze tyle tego blokują. Ale o nich często zdarzają się awarie typu 2 dni nic nie działa a później wszystko normalnie. Także radziłabym poczekać, bo może jakieś prace na serwerze wykonują. A te reklamy sa już wkurzające... :/ Yaotzin a jak Ci strone na linuxpl chodzi? Szybko bez problemow itd.? bo tez sie zastanawiam nad jakimś serwerkiem...
strife
Tyle postów, a żaden nie mówi co ma autor wątku zrobić. Wyślij maila do Yoyo wklejając im treść tego komunikatu, możesz jeszcze spróbować ( ale nie wiem czy to zadziała ), zmienić ścieżkę do tmp/ na serwerze poprzez ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Jednak widać tutaj jednoznacznie, że jest to błąd występujący po ich stronie, zrób to co Ci napisałem winksmiley.jpg

Tematy dotyczące serwerów hostingowych były już poruszane, proszę trzymać się tematu.

Pozdrawiam.
nero
Wiadomość do serwisu yoyo.pl wysłąłem już dawno.
Ale żadnej odpowiedzi sad.gif
sprawdzę ustawienie tmp i napisze czy odnosłem sukces czy lipa.

dzięki za zainteresowanie tematem
Pozdrawiam
MiFlo
Ja proponuje zainwestować 5zł miesięcznie ( 1 paczka fajek ) i wykupić sobie taniutki hosting choćby na boo.pl jest to o wiele lepsze od yoyo czy jakiś innych darmowych smile.gif
Brak reklam itp i malutko blokad szybciej chodzić będzie. Ten błąd co tym masz to na 100% wina serwera smile.gif
Pozdr MiFlo
nero
Założyłem na darmowym bo stronka będzie istnieć tylko przez 3 tygodnie.
Do póki nie zaliczę projektu, myślałem że yoyo.pl wystarczy. a tu taki zonk!
MiFlo
hmm pokombinuj na members.lycos.co.uk czy jakoś tak smile.gif
nero
Witam ponownie

Właśnie odwiedziłem moją stronkę na yoyo.pl i o dziwo wszystko jest OK.
czyli wina leżała po stronie yoyo.

Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem, odpowiedzi i pomoc
Pozdrawiam Nero
yaotzin
Cytat(aga323 @ 15.05.2007, 16:45:00 ) *
Yoyo to w ogóle schodzi na psy.... Macie racje, ze tyle tego blokują. Ale o nich często zdarzają się awarie typu 2 dni nic nie działa a później wszystko normalnie. Także radziłabym poczekać, bo może jakieś prace na serwerze wykonują. A te reklamy sa już wkurzające... :/ Yaotzin a jak Ci strone na linuxpl chodzi? Szybko bez problemow itd.? bo tez sie zastanawiam nad jakimś serwerkiem...

Sorry że tak późno odpowiadam nie zauważyłem że ktoś o coś pytał trzeba było pisac na PW smile.gif Co do działania strony nie narzekam działa bardzo dobrze i nie tylko ja tam mam hosting wielu moich znajomych również. Gorzej to było z zarezerwowaniem darmowej domeny którą dostałem niby w promocji, 5 dni czekałem jedną mi znajomy podkupił, a drugą koleś wykupił bo się wkurzył na czas oczekiwania biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.