Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] GTACartel.pl || GTACartel.com
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
tommy4
Proszę o ocenienie strony http://GTACartel.pl (pl) bądź http://GTACartel.com (en)

Na razie się rozwija, cały czas ją aktualizuję, lecz już teraz możemy się pochwalić:
- stroną główną i paroma stronami pobocznymi zgodnymi z w3c (ciągle optymalizuję)
- własnym forum
- wykorzystaniem technologii AJAX (shoutbox i samo-update'ująca się lista online)
- wykorzystaniem biblioteki GD2
- wykorzystaniem filmów flash
- supportem dla wielu layoutów (aktualnie dostępne 2)
- supportem dla wielu języków (aktualnie dostępne 2)
- profesjonalnymi domenami
- wykorzystaniem javascriptu w celu ulepszenia przemieszczania się po stronie (np. w edycji profilu).
- profesjonalny skrypt bbcode własnej roboty (udostępniony w edycji profilu, na forum jeszcze nie został wbudowany)
- masa pomysłów w planach (cotygodniowy konkurs screenshotów z gry czy upload statystyk z gry)

Reklamy google oczywiście znikają z paneli bocznych po zalogowaniu.

Tematyka jest już przeżarta, istnieją miliony stron o GTA, lecz sądzę, że nasza zawziętość i praca postawią naszą stronę powyżej innych. smile.gif

Serwer nie jest najwyższych lotów, także proszę o niezrażanie się do strony po pierwszej nieudanej próbie połączenia. smile.gif

Zapraszam także na inną moją stronę http://samorzad.8lo.pl zrobioną specjalnie dla szkoły w której się uczę. smile.gif
Moli
Kod jest kiepski i na dodatek tylko html 4.01. Wygląd spoko, ale ciemno i trudno się czyta. Daj może czcionkę jaśniejszą. Przez to generowanie obrazków w GB, które są zupełnie niepotrzebne bo mógłbyś jako tekst to wyświetlić,strona się długo ładuje. Jak dla mnie to przeładowanie formy nad treścią i nie podoba mi się.
tommy4
Kod jest kiepski, tzn. że co, nie ma xhtml'a? Czy może, że nie jest w drzewku?
Był kiedyś w drzewku, ale ze względu na dużą ilość błędów występujących w IE przez nadmierną ilość spacji zdecydowałem się jednak na zcieśnienie tego wszystkiego.

Co do generowania obrazków, to jest to tylko i wyłącznie zalecenie grafika, jemu to lotto, jak strona się generuje, ja się staram jak mogę, żeby strona szybko działała.
Moli
No a właśnie przez te obrazki strona się wolno ładuje. Co do kodu, to chodzi o to że jest na tabelkach.
tommy4
A ma być na divach? Niestety, jak zaczynałem w php (a zaczynałem od tej strony) to nie znałem żadnych innych technik prócz tabelek i ramek, więc wybrałem tabelki. smile.gif Przyszłe strony będą oczywiście już na innych technikach oparte.

EDIT:

Link do screena drugiego laya:
lay #2
siemakuba
! Przepraszam za złośliwość.

A dopłacacie do okularów? Czytelność: 0. Raz, że w kontrze (jasny tekst na ciemnym tle), dwa, że mała wielkość fonta, trzy, że kolor mało jaskrawy, cztery, że interlinia mała.

Nie, to nie wina mojego monitora - oglądam na nim wszystko, i mało gdzie mam takie problemy z odczytaniem treści.

pozdr.
Daimos
czekalem tyle czasu na zaladowanie topa ze juz mialem wylaczac, a lacze mam dobre
grafiki waza strasznie duzo
sam top ponad 50kb? w takiej strasznej jakosci? skopiowalem i zapisalem jako gorszy jpg i mial 10kb, jakosc wogole prawie sie nie roznila

poza topem to popieram poprzednika
ja widze tam tylko siwe znaczki i troche brazowych
tommy4
Może dlatego, że mam bardzo rozjaśniony monitor. Przyzwyczaiłem się po prostu. Coś z tym zrobię.

Wiem, że nie mogę o to prosić, ale czy możecie też rozjaśnić na czas oglądania strony? smile.gif

Bo na razie widzę same komentarze dotyczące wyglądu. smile.gif
lopez86
U mnie na lcd na obecnych ustawieniach kolorów na których wszystkie inne strony wyglądają ok twoja jest niewyraźna - prawie nie widać kontrastu czcionki i tła
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.