Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: nie można wyświetlić strony - błąd na innych PC
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
misiek172
Witam.

Mam następujący błąd:

mój serwer stał na komputerze nr 1, ale ten komputer trzeba było zlikwidować więc przeniosłem go na komputer nr 2 i wszystko pięknie chula na komputerze nr 2! Na pozostałych komputerach w tej sieci (sieć na routerze z neostradą) wyświetla się PRAWIE wszystko. Strona na serwerze to program do magazynowania który napisałem dla tej firmy.

I jeśli chodzi formularze do wystawiania dokumentów jest błąd, mianowicie formularz WZ, i zam na produkcję działają, lecz formularz do wystawiania Faktury i potwierdzeń zamówienia się nie wyświetla lub po którymś odświeżaniu wyświetla się do połowy. Nie rozumiem co jest przyczyną! Najdziwniejsze to że nic nie było zmieniane i na tamtym komputerze działało dobrze.

Najśmiszniejszym aspektem jest to, iż wczoraj serwer działał na każdym kompie bez zarzutu, i bez żadnych zmian coś się zepsuło. Myślałem że to wina serwera (mam teraz WebServ 1.3 2 build) i przeinstlowałem go na nowszą wersje, niestety nie pomogło. Mogły się zmienić ustawienia routera? Jeśli tak to dokładnie w jakim aspekcie?

Bardzo proszę o szybką pomoc, ponieważ jest to serwer w firmie i jak tego nie naprawie to mnie wyrzucą z pracy. :/

Pozdrawiam, Łukasz.
sagittariuspl
sprawdzałeś czy w plikach skryptu i plikach konfiguracyjnych serwera wszystko gra? może gdzieś ścieżka jes źle podana... i sprawdź czy serwer ma wszystkie opcje (konfigurację) tak samo ustawione jak ten poprzedni
misiek172
ale na komputerze na którym jest serwer jest wszystko OK tylko na komputerach które w sieci się łączą są problemy tylko w formularzach Faktury i Pot. Zamówienia. Reszta formularzy działa.
Łukasz O.
po pierwsze to kto likwiduje działający komp i przerzuca wszystko na drugi nie sprawdzając wcześniej czy wszystko będzie OK? zwłaszcza jeśli chodzi o firmowy soft:/

a te formularze to sorry - jeśli strony otwierają się dobrze i TYLKO te dwa formularze działają źle, albo się nie chcą wyświetlać to sprawdź dokładnie miejsce ich wywoływania, ścieżki, funkcje czy aby nie ma jakichś pętli dziwnych - może na ciastkach działasz albo sesje w bazie trzymasz - często spotykałem się z tym błędem (ukryte komunikaty o niemożliwości zapisu do pliku lub katalogu) - poza tym skoro sam to napisałeś to powinieneś wiedzieć co może szwankować

PS. skoro to były działające komputery w sieci a Ty przeniosłeś serwer na INNY komputer w tej samej sieci to chyba należałoby posprawdzać czy IP są prawidłowo poustawiane i czy czasem w skrypcie nie odwołujesz się do serwera albo bazy po ich nazwach albo IP'kach
misiek172
ale na tym komputerze co jest serwer to jest wszystko OK, tylko na innych

edit:
ja posiadam kopie starego serwera, gdy bawiłem się w podmiane plików nowych starymi, nic to nie dało, nadal na kompie z serwerem jest all OK ale na pozostałych kompach tylko przy tych 2 rzeczach jest coś nie tak...

podejrzewam, że jest to jakiś błąd w PHP (starą kopie PHP też przywróciłem i nic nie dało...)

i tak mała informacja:
Na tamtym kompie serwer był posadzony na E: a na tym jest na C: , sprawdziłem wszystkie ścieżki i są prawidłowe.

mały przełom... strona się na innym komputerze zgenerowała prawie dobrze... było tylko pare inputów pozamienianych no i dałem źródło a tam w jednym miejscu zamiast style='ble ble ble' to napisane:

u˙SMBs ˜Č ˙ţ€ ˙ u J W i n d o w s 5 . 1 W i n d o w s 2 0 0 0 L A N M a n a g e r xt

o co chodzi?

pogrzebałem troche po necie i mniej wiecej wiem gdzie to jest i gdzie sie mzienia ustawienia ale nie wiem co mam zrobić aby chodziło dobrze... pomożecie? smile.gif

POZDRAWIAM I BŁAGAM o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.