Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html]formularz.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robert-0627
Witam.Zrobiłe formularz .
  1. <form method="POST" action="inde.php">
  2. <input type="submit" name="wyslij" value="ZAGRAM"></a>
  3. <input name="radiobutton" type="radio" value="ZAGRAM TERAZ 10 MINUT">10 MINUT
  4. <input name="radiobutton" type="radio" value="ZAGRAM TERAZ 20 MINUT">20 MINUT
  5. <input type="reset" name="reset" value="kasacja">
  6. </form>

Xawartosć tych radiobutton jest zapisywana do pliku txt.Jak zrobić że gdy klikne reset lub inny guzik/button to skasuje mi się to co znajdue się w pliku baza.txt?
Sky_walker
obawiam się, że tak banalnie tego zrobić się nie da... ja bym proponował:
  1. <form method="POST" action="inde.php">
  2. <input type="submit" name="wyslij" value="ZAGRAM"></a>
  3. <input name="radiobutton" type="radio" value="ZAGRAM TERAZ 10 MINUT">10 MINUT
  4. <input name="radiobutton" type="radio" value="ZAGRAM TERAZ 20 MINUT">20 MINUT
  5. <input type="submit" name="Zapisz" value="zapisz">
  6. <form method="POST" action="kasuj.php">
  7. <input type="submit" name="Reset" value="kasacja">
  8. </form>
  9. </form>

czyli dodatkowy przycisk prowadzący do pliku kasuj.php, w którym masz skrypt czyszczący plik baza.txt
robert-0627
No w sumie to się kasuje ale mi chodzi żeby wszystko siękasowało a to tylko się kasuje jeden wpis.
Kolejne pytanie jak zrobić żeby np w formularzu mam imie:Robert lat:15 i gdy to wysyłam zapisuje mi się w pliku txt i jak zrobic żeby pokazywało się na stronie w tabeli?Raczej że 1 rekord od imienia 2 rekord od lat?.
dem
Cytat(robert-0627 @ 17.03.2007, 15:49:05 ) *
Kolejne pytanie jak zrobić żeby np w formularzu mam imie:Robert lat:15 i gdy to wysyłam zapisuje mi się w pliku txt i jak zrobic żeby pokazywało się na stronie w tabeli?Raczej że 1 rekord od imienia 2 rekord od lat?.

czy chodzi tobie o rozbicie pliku na tebele, za pomoca funkcji file i explode? sproboj to troche lepiej opisac to moze cos zaradzimy ;]
robert-0627
2 godziny zawsze szukam następnie ostatnia deska ratunku pisze temat.Zawsze jak to wpisze kilka chwil poźniej znajduje odpowiedź na nurtujace mnie pytanie.Teraz nie wiem jak zrobić aby dane z formularza zapisane do pliku baza.txt pokazywały się w tabeli.Ale tak że np value=imie i wtedy jest tabel imie:np robert nick :coś tam tyle że 1 pod drugim.
JaRoPHP
Cytat(robert-0627 @ 17.03.2007, 23:29:20 ) *
Teraz nie wiem jak zrobić aby dane z formularza zapisane do pliku baza.txt pokazywały się w tabeli.
Wszystko zależy od struktury Twojego pliku - bez niej trudno dać działające rozwiązanie, które nie wymaga poprawek.

Przydatne funkcje:
- file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual,
- explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual,
- ewentualnie preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.