Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sesja w php i przejście do innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
qbatoja
czesc. mam nie maly problem. Mam sobie portal, w kotrym loguja sie uzytkownicy, uzywam standardowych sesji php, klikam na jedna z opcji za ktora rtzeba zaplacic i przenosi mnei do allpay. tam wykonuje oplate i klikajac w przycisk powrotu wraca do mojego portalu. Niestety czasem sie tak dzieje, ze jak juz wrocilem to mnei wylogowywuje przez co cala opercja platnosci idzie na marne i stracilem tylko pieniadze. Tak jakby gubil info o sesji. Da sie cos z tym zrobic? Nie jest tak zawsze ale zdarza sie to. Help to wazne smile.gif
ympans
Jedyna rada - trzymanie sesji w bazie a jej id w ciasteczku.. mozesz wtedy mierzyc ilosc userow w bazie itd. tworzysz tabele sessions o polach sid userid time

potem sprawdzasz co ile czasu ma usuwac rekordy i robisz DELETE FROM sessions WHERE time()-300>time - usuwa userow nieaktywnych.. majac te dane w bazie mozesz przedstawiac bardzo wiele danych i trzymac takrze w bazie dane dotyczace sesji w polu np. data do którego bedziesz przesylal tablice $_SESSIONS po przefiltrowaniau przez funkcję serialize...

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.