Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql, formularz, rozwijana lista, przekazywanie zmiennych...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kajko84
Witam

mam taki problem...
napisalem maly dodatek potrzebny mi do administracji sklepu opartego na oscommerce
krotko mowiac skrypt tworzy tabelke, pobiera dane z bazy z tabeli nr1, wyswietla je w postaci kolejnego wiersza tabelki, pozniej pobiera dane z tabeli nr2 i wstawia do tego samego wiersza tabelki liste rozwiajana formularza (13 opcji) ustawiajac opcje domyslna na ta pobrana z bazy z tabeli nr1.
chodzi o to zeby moc wybrac platnosc z listy i zaktualizowac ja w bazie

kolejny wiersz jest poprostu nastepna platnoscia... zazwyczaj do konkretnego zamowienia jest tylko jedna platnosc i wtedy nie ma zadnego problemu, wszystko dziala jak nalezy, ale... platnosci moze byc nawet do 3-4, a to co napisalem do tej pory przestaje poprawnie funkcjonowac gdy jest ich wiecej niz 1 smile.gif

nie wiem jak zrobic zeby kolejne pola listy rozwijanej mialy unikanle nazwy, tworzone dynamicznie i zeby czesc skryptu wywolywana po przeslaniu danych (submit) "wiedziala" z ktorej listy cos wybralem/zmienilem i odpowiednio zapisala wartosc do bazy...

mam nadzieje ze to co napisalem jest w miare zrozumiale

jesli ktos jest mi w stanie pomoc, cos podpowiedziec, wskazac blad... bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam

Prosze nie wklejac TAKICH ilosci kodu, gdyż szlag trafia topic. usuwam - nospor
sebik
nie wiem dokladnie o co ci chodzi, ale jesli chodzi o dyanmiczne nazwy dla pol listy rozwijanej, to jesli tworzysz ja na podstawie tabeli uzywasz do tego petli wiec wystarczy w nazwie opcji uwzglednic inkrementowana zmienna np. $opcja[$i] albo "$opcja.$i"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.