wyszukaj
6.12.2006, 20:43:03
Witam!
Jestem początkującym "administratorem" VPS'a znaczy się uczę się na bazie serwera VPS w hosteurope.de i mam następujący problem. Nie wiem jak odinstalować obecną wersję apacha (niespełnione zależności) zainstalowaną razem z Plesk'iem. Chciałbym sobie sam skompilować ze źródeł apacha+php+mysql więc wszystko od początku, część pakietów udało mi się odinstalować ale reszta mi się "krzaczy".
Nie mogę też znaleźć jakichś tutoriali w tym temacie.
Pozdrawiam.
dr_bonzo
6.12.2006, 20:48:20
Mozesz sobie wwszystko skompilowac do innego katalogu (--prefix) potem pododawac linki symboliczne do /urs/[local]/bin zeby miec wszystkei 'exeki' pod reka. Wywalic z autorstartu starego apacha, mysqla, itd i dodac nowego.
A jak to usunac Pleskiem to nie wiem
wyszukaj
14.01.2007, 11:30:45
No dzięki, wprawdzie udało mi się po instalować mysql i php i Litespeed (zamiast apacha) ale za nic nie wiem jak i w których plikach (Pleska) wyłaczyć autostart apache i myslqa zainstalowanego defaultowo.
Po restarcie VPS'a uruchamia mi się zarówno apache jak i standardowo instalowany mysql, mimo że w panelu virtuozzo jest wyłączona opcja autostartu.
pozdrawiam
intol
23.01.2007, 22:57:51
Chyba bardziej odpowiednie forum:
http://www.webhostingtalk.pl/
a może coś od pleska jest w:
/etc/init.d
lub też /etc/default
?
bo coś go bezsprzecznie startuje zatem może grep -r "plesk" /etc byłby pomocny ?
pzdr.
Fo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.