Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obrazki w bazie - problem z otwieraniem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Krzysiekpdf
Witam,
Tworzę bazę danych, w której absolwenci bedą opisywać jak przebiegały studia, co teraz robią i jak udało im się zdobyć prace. Myslalem, ze to bedzie pestka, jednak napotkałem na nieoczekiwany problem sad.gif. Pomyslalem, ze przydaloby sie w tabeli pole z fotką - niektórzy pewnieby z niego skorzystali. Pliki nie bylyby zbyt duże i wg mnie powinny byc w bazie - zeby sama sie tworzyla beze mnie.
Oczywiscie znalazlem na forum przepis jak sie wrzuca i wyciaga pliki z bazy. Wszystko działa dobrze (dziekuje) tylko, ze jest jeden problem - pliki wyswietlaja sie z błędami.
Przykładowy OBRAZEK po wrzuceniu do bazy i wyciągnięciu z niej wygląda TAK.

Wielkość pliku w bazie jest OK. Co sie dzieje i w którym momencie?

Z góry dziękuje za hipotezy.

Krzysiek
nitro18
A nie lepiej normalnie wruzcać do określonego folderu pliki obrazków? Wtedy będzie ten najelpszy sposób.
thornag
A pokaz jak wrzucasz ten obraz do bazy, moze kod nie jest do konca porawny ? I jakiego typu danych ustawiles pole do ktorego zapisujesz dane ?
nitro18
jak pamietam dla obrazów i innych plików pole musi być typu binarnego
Krzysiekpdf
Obrazek wstawiany i wyciągany jest z bazy wg przepisu.

Pole, gdzie wrzucam obrazek oczywiscie jest typu binarnego (BLOB) - inaczej nic by sie nie odczytywalo (o ile by sie wogole zapisalo) - a przeciez teraz cos sie wyciaga z bazy - tylko dlaczego takie "pokiereszowane"?.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.