Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wortal o telewizji - mini oferta(?)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
NetJaro
Witajcie.

Razem z tiraeth'em mamy zamiar stworzyć wortal o telewizji i wszelkich tematach związanych z nią. Ja pewnie niektórzy wiedzą - stworzył on Program telewizyjny który cieszy się dobrą opinią (devBlog tiraeth'a). Poszukujemy osób które chciałyby współtworzyć ten wortal, narazie jest nas dwóch smile.gif

Poszukujemy osoby która spełnia wymagania:

-> b. dobra znajomość PHP5;
-> znajomość PostgreSQL;
-> znajomośc obowiązujących standardów (CSS, HTML).

Mile widziane są:

-> znajomość Chemeleon'a - na nim będziemy opierać projekt;
-> znajomość Open Power Driver - na nim również będzie opierał się projekt;
-> znajomość technologi AJAX.

Będziemy pisać od podstaw CMS'a który miałby unieść cały wortal smile.gif

Więcej szczegółów (+ cała rozpiska n/t projektu) na rozmowie prywatnej smile.gif

Tylko poważne zgłoszenia. Jeżeli nie jesteś pewny, że nie masz odpowiedniej ilości czasu bądź umiejętności - nie trać swojego i naszego czasu.

Kontakt:
Mail: netjaro@gmail.com
GG: 2811253
Jabber: netjaro@chrome.pl

Pozdrawiam,
Marcin Jarek.

----
Przeniosłem temat na HydePark, dlatego, że będzie się toczyć w nim dyskusja, która jest zabroniona w dziale Praca oferowana. /tiraeth/
php programmer
Przepraszam że nie na temat,
Mam pytanie do tej starszej strony program
W jaki sposób pobieracie program?
Wpisujecie ręcznie w panelu admina,
czy dostajecie program od stacji i potem importujecie
tiraeth
@php programmer: Aktualnie program jest przeparsowany do XMLa ze zwyklego html'a generowanego do druku przez tv.wp.pl... zastanawiam się nad importowaniem z serwisów stacji telewizyjnych. Narazie tak jest "łatwiej" i jest to mechanizm, który w wortalu nie będzie istniał.

Co do samego wortalu, to niechcąc minimalizować sprawy, narazie będzie to prosty wortal z 3, góra czterema serwisami działającymi w obrębie jego samego (news, recenzje, forum, program).

Są to narazie plany, niczego nie obiecujemy, choć chcielibyśmy aby to ruszyło. Nie wiadomo też jak to będzie z serwerem, wszak posiadam takowy, ale to też zależy od ruchu danych w ciągu miesiąca.

Aktualnie są to plany...

Aha, no i oczywiście nie jesteśmy w stanie zaoferować żadnego wynagrodzenia za udział w projekcie - jeżeli ktoś do niego przystąpi to musi się, niestety, liczyć z zapłatą w formie satysfakcji, chyba, że w przyszłości będzie to finansowane z reklam etc.
nospor
Panowie, ale od tego mamy specjalne forum. Przenosze
php programmer
@nospor ty jeszcze nie śpisz,
tiraeth
Ponieważ większy zapał ode mnie do tej roboty ma NetJaro, ogłaszam go głównodowodzącym całego przedsięwzięcia smile.gif On odpowiada za całą strukturę (która jeszcze nie powstała tongue.gif)
NetJaro
@nospor, przeczytaj dopisek tiraetha (bez apostrofów proszę, hehe - tiraeth):

Cytat
Przeniosłem temat na HydePark, dlatego, że będzie się toczyć w nim dyskusja, która jest zabroniona w dziale Praca oferowana. /tiraeth/

Tak, plany są duże i obiecujące smile.gif Aktualnie trzecim (i ostatnim) właścielem jest Fuzja który zgłosił swą kandydaturę winksmiley.jpg

Jednak ciągle jesteśmy otwarci na Wasze propozycje dotyczące wortalu smile.gif
SHiP
takie trzy grosze ode mnie...
Cytat
-> znajomość PostgreSQL;

Dlaczego pg? W sumie ma ciekawe bajery ale przecież to świństwo jest takie wolne ;P
nospor
Cytat
@nospor, przeczytaj dopisek tiraetha (bez apostrofów proszę, hehe - tiraeth):

hehe, oki, trzeba bylo wiekszą czcionką to walic winksmiley.jpg dobra, przenosze (jak ja lubie przenosic biggrin.gif )

Cytat
@nospor ty jeszcze nie śpisz,
jakie kąśliwosci tongue.gif
tiraeth
@SHiP: mój administrator uważa, że jest bezpieczniejsze, stabilniejsze i wogóle lepsze niż MySQL smile.gif Ile ja się nagoniłem aby podpiął delfinka, hehe. Nie mogę go przekonać smile.gif
Turgon
Jakiś dziwak ten admin. Ja mam delfinka i słonika (pg). Jest luxik - bez żadnych bojów z adminem ani nic tongue.gif
ano
A czy przypadkiem grafika nie szukacie? :-)
Fuzja
ano: chyba nie winksmiley.jpg
Turgon
Jak w ofercie nie ma wyraźnie napisane, to pewnie nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.