Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IE7 i IE6 jednocześnie
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
acztery
wie kotś jak korzystać z tych przeglądarkej jednocześniej. jak chce ie6 to z ie6 a jak chce ie7 to uruchamiam ie7..
nospor
Po pierwsze:
napisz na jakim systemie

Po drugie:
nie to forum. przenosze
acztery
no win xp
Sabistik
Na no to się...

Kiedyś było coś takiego: http://wortal.php.pl/phppl/wortal/aktualno..._bez_instalacji
acztery
ja niechce sprawdzac nowych funkcji ja je znam ale chce miec te dwie zainstalowane. tamto mnie nie interesuje.
revyag
Sprawdź to rowiązanie.
http://www.tech-recipes.com/internet_explo...7_tips1188.html
acztery
zaraz po uruchomieniu gasnie wszystko wiec to nie dziala a robie jak tam opisane
babejsza
A mi ten sposób działa. IE7 odpala się bez instalacji. (XP pro SP2)

Kod
1. Download IE 7 from Microsoft, if you haven't already done so
2. Unrar the exe file
3. Delete the folder that is named 'update'
4. Delete ie4unit.exe
5. Delete spuninst.exe
6. Delete spupdsvc.exe
7. Delete install.ins
8. Create a new text file called iexplore.exe.local and save this file in the same folder
9. Run iexplore.exe to open IE 7

Pozdrawiam.
acztery
ale wypakowujesz to do innego katalogu niz ie6 moze musi byc ta sama partycja bo juz nie wiem mi to nie dziala ... usuwam te 4 plik tworze ten jeden i usuwam katalog klikam na iexplore.exe otwiera sie okno i zaraz gasnie

aha a ten plik ma byc iexplore.exe.local.txt czy iexplore.exe.local
babejsza
wypakowałem to na pulpit smile.gif plik ma być iexplore.exe.local
revyag
Szczerze mówiąc nie sprawdziłem tego co podałem i to był błąd, bo po odpaleniu ie7 nie moglem wyświetlić żadnej strony, a skutkiem ubocznym tej operacji było to że ie6 w ogóle przestał reagować (zwiecha po próbie wczytania jakiejkolwiek strony). Więc tego sposobu na posiadanie dwóch przeglądarek w systemi nie polecam.
babejsza
Dziwne. U mnie pracuje na razie bez zarzutu. Ciekawe na czym to polega?

A systemy macie z sp2?
acztery
revyag miałem tak samo odinstalowalem IE7 i wszystko sie ... u instalka wina na nowo.
revyag
U mnie reinstalacja nie wchodziła w grę. Zainstalowałem po IE7 normalnie, a IE6 mam jako stand alone. Narazie mi to wystarczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.