Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem z instalacją freeCRM ... HELP!
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
kowal16
Witam wszystkich,

sciagnalem ostatnio sobie program freeCRM,
http://www.crm7.pl/index.php?option=com_co...1&Itemid=92
(www.kowal16.webd.pl/freeCRM.zip)

a z powodu tego ze jestem laikiem, to mam problem z instalacja, a raczej z tym zeby ta aplikacja dzialala.
Juz mowie co i jak.

Instalacja wyglada na prosta

krok 1 mamy stworzyc baze freecrm
- moja baza musiala sie nazywac inaczej, bo kowal16_freecrm, a wiec otworzylem dreamweaver'a i przeszukalem wszystkie pliki w poszukiwaniu nazwy freecrm i zamienilem ja na kowal16_freecrm. hmm nie wiem czy madrze, ale wydawalo mi sie ze moze zadzialac... winksmiley.jpg

krok 2 to wykonanie zapytania w sql z zalaczonego pliku
- tutaj nie bylo problemow..

krok 3 wrzucic katalog na serwer
- tez bylo ok winksmiley.jpg

problem jednak pojawil sie przy odpalaniu aplikacji, pokazuje sie cos takiego, ale logowanie dziala..:
  1. Warning: session_start(): open(/tmp/sess_55a7c71de6f9a2062ca4df5651ea68f8, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /freecrm/index.php on line 1
  2.  
  3. Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /freecrm/index.php:1) in /freecrm/index.php on line 1
  4.  
  5. Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /freecrm/index.php:1) in /freecrm/index.php on line 1

i jeszcze jedna dziwna rzecz

jak sie juz zaloguje (oryginalnie wyglada to tak: http://freecrm.more7.pl/), to za kazdym razem jak klikam w jakis link, chce przejsc gdzies dalej w menu, cokolwiek to mnie wylogowuje, a jak sie zaloguje to jestem przeniesiony do tego linka w ktorego kliknalem...

nie mam pojecia o co chodzi, bo w ogole nie siedze w temacie, jak ktos bylby w stanie mi pomoc to byloby super.

Pozdrawiam serdecznie
dr_bonzo
Przenosze na Gotowe skrypty
rafalkowalczuk
Witam,

Mam dokladnie ten sam problem, ale nie widze zadnej odpowiedzi ponizej, jesli macie pomysl gdzie lezy problem dot. ciaglego logowania przy klikaniu na rozne linki,
pozdrawiam
evenor
W katalogu glownym (tam gdzie index.php itd.) trzeba utworzyc katalog o nazwie tmp - co do dwoch pozostalych bledow, na serwerze musza byc w pliku php.ini odpowiednie opcje wlaczone/wylaczone:

output_buffering = 1
register_globals = 0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.