Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obrazkowa krawedz wiersza tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
marcini82
Witam!

Zrobilem tabele, ktorej wiersze maja byc oddzielone poziomym obrazkiem, o wysokosci 2px, dlugim na cala szerokosc strony. Obrazek jest wypelniony gradientem.
W arkuszu CSS robie to tak:
  1. table tr{
  2. background: url('grafika/hr1.jpg') 0 100% no-repeat;
  3. }

Czyli na dole kazdego wiersza wstawiam ten poziomy obrazek.

Problem w tym, ze tylko w Firefoksie jest on wstawiany na calej dlugosci wiersza.
W IE i Operze obrazek zaczyna sie na nowo w kazdej komorce, co psuje efekt gradientu, ktory ma przebiegac przez cala szerokosc tabeli.

Jak moge skuteczniej wstawic jeden obrazek na calej dlugosci wiersza?
s_w_ir
Zapewne Chodzi o to samo co tu http://forum.php.pl/index.php?showtopic=54544&hl=
Niestety nie udało nam się rozwiązać tego problemu:/ Wstępnie pozostaje dzielenie obrazka na poszczególne komórki. Wierze że jest jakieś rozwiązanie, ale tymczasowo nie udało się nic:/
Problem był poruszany na wielu forach i działa poprawnie podobno dopiero od IE 7.
marcini82
To jest dokladnie ten sam problem.
W takim razie nie pozostaje chyba nic innego, jak dolozyc dodatkowe wiersze, ktore beda zawierac wlasnie ten obrazek rozdzielajacy...
siemakuba
Pomysł: każdy TR zamykać jeszcze w TBODY. W TBODY dawać obrazek z tłem. Nie do końca semantycznie, ale może da rade. Nie wiem, nie sprawdzałem.

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.