Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Flash i dziwne obramowanie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Mad_John
Witam

Składam ze znajomym stronę www zawierającą animacje flash. Pojawił się mały problem związany z obramowaniem flasha które pokazuje się po najechaniu na obszar flasha. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Dostałem kod w javascripcie który powinien to naprawić i robi to tylko przy najnowszej wersji flash playera.

Kod znajduje się ponieżej:

1. new function(){
  2. o=document.getElementsByTagName('object');l=o.length
  3. for(j=0;j<l;j++){
  4. a=p=A=P=''
  5. A=o[j].attributes;
  6. P=o[j].parentNode.getElementsByTagName('param');
  7. for(i=0;i<A.length;i++){a+=A[i].name+'="'+A[i].value+'" '+"\n";}
  8. for(i=0;i<P.length;i++){p+='<param name="'+P[i].name+'" value="'+P[i].value+'"/>'+"\n"}
  9. o[j].outerHTML = '<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" '+a+'>'+p+'</object>';
  10. }
  11. }

Przed zainstalowaniem nowej wersji flash playera po załadowniu skryptu flash zmieniał się na brak obrazka. Po zainstalowaniu nowej wersji wszystko jest ok - flash wyświetla sie normalnie. Jak przypuszczam mało kto ma aktualną wersję flash playera i tu pojawia się problem. Wie ktoś jak jeszcze można rozwiązać ten problem?
Kod ten aktualnie działa pod tym adresem: http://remo.d6.pl/nomas/ Możecie stestować czy wyświetli poprawnie flasha czy nie.
mike
Skorzystaj lepiej z polecanego wszędzie: SWFObject.
Stosowałem to wiele razy i nie miałem problemów.
Mad_John
Wszystko działa jak trzeba smile.gif) Wielkie dzięki mike. Jak ktos ma podobne problemy z flashami to od razu instalujcie swfobject i po sprawie.
LBO
SWFobject to nie jedyny taki skrypt, jest jeszcze UFO.

Dodam iż ta ramka (Internet Explorer) to skutek patentu EOLAS.
webjay
Mad_John: oryginaly url do podanego przez Ciebie skryptu: http://webjay.pl/flash/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.