Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Oracle Forms - pomocy...
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle
sadud
Witam. Mam taki malenki drazniacy problem z ORACLE FORMS

Zaczne moze od opisu jak wyglada struktura sieci w ktorej przyszlo mi pracowac.

Na jednym kompie mam zainstalowanego Oracla 10g + Oracle Application Server 10g

na dwuch innych kompach mam zainstalowanego Oracle Developer Suite 10g

W sklad Oracle Developer Suite wchodzi Oracle Forms developer a dokladniej Forms Builder

i teraz mam problem:

Robie sobie formsa w Forms Builderze, generuje plik wykonywalny o rozszerzeniu fmx. Oczywiscie ten plik nie jest wykonywany przez przegladarke sama z siebie, z tad mam zainstalowany Oracle Application Server ale nie moge sobie poradzic z tym. Wgrywam (kopiuje) ten plik do katalogu z apachem zawartym w OAS (Oracle Application Server) i ten plik chce sie tylko sciagac ale nadal sie nie wykonuje. A powinienem widziec ladna aplikacje webowa. Nie wiem nawet czy ja to dobrze wgrywam, czy w dorbe miejsce, czy dobry plik, nigdy z tego narzedzia nie korzystalem a informacji na jego temat jest baardzo niewiele... Czy jest ktos kto moze mi pomoc??

Z gory dziekuje...
Method
a tak spytam tak z ciekawosci tego urla pod ktorym ma sie odpalac moglbys moze wkleic ? snitch.gif
sadud
http://hq5510hxwt:8889/forms/frmservlet

Tyle. i dziala biggrin.gif no tak czy inaczej poradzilem sobie z tym. troche zachodu i juz po bolu. Ale ciezko bylo. teraz mam problem z rapotrami, dokladniej z przekazaniem zmiennej do raportu (takiego parametru w ktory wpisze wartosc wg ktorej maja zostac wybrane rzeczy z bazy :/ potrafie jak narazie wyswietlic cala tabele, a nie potrafie dodac parametru)

Wciskam buttona, pokazuje mi sie pole w ktore moge wpisac cos i potem ma byc:

select...
where System like (cos)

Wie ktos jak podac takie cos??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.