Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Spamm na php ?
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Balon

taka wiadomoscia dzisiaj uraczyl mnie uzytkownik aga .... czy ktos z Was dostal podobna wiadomosc ? ciekaw jestem snitch.gif jesli wiecej ludzi to dostalo to jest to dziwne zjawisko zwane SPAMMem totalnym.
dr_bonzo
Przenosze z Hydapark do Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
nospor
Ale o jakiej wiadomości mowisz? Niejaka Aga spam roznosi, czy tez niejaka Aga cie poinformowala ze ktos inny spam roznosi? Moze jakies szczegoly?
Balon
Niejaka Aga napisała taką wiadomość. Uważam to za coś typu niechciane maile. Tak się zastanawiałem dlaczego ja miałbym paść ofiarą takiego spammu i mysle ze Aga rozesłała ta wiadomosć nie tylko do mnie, ale do wiekszej ilosci osob
seaquest
Fakt, użytkownik aga1616 (ID: 17054) wysłała 9 prywatnych wiadomości o takiej treści. W tej chwili jest już w grupie Zablokowani.
shpyo
9 wiadomości to nie spam...
gdyby wszyscy lub 80% userów na forum dostałoby taki PW to byłby spam. To była tylko prośba.

Nie róbcie wideł z igieł tongue.gif
dr_bonzo
http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam
Cytat
Istotą spamu jest rozsyłanie dużej liczby informacji komercyjnych o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia jaka jest treść tych wiadomości. By wiadomość określić mianem spamu musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:
1. treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy;
2. odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości;
3. treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.

punkty 1 i 2 sa chyba jasne. 3 -- glosujesz na jakiegos psa i mozna przypuszczac, ze za zwyciestwo w tym konkursie przewidziana jest nagroda, a nasz zysk -- zerowy.

Wiec SPAM
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.