Seth
19.06.2002, 16:03:48
Ostatnio po kilku tygodniach nieobecnosci i burzliwych przejsciach z logowaniem

wpadlem na forum... i co widze: Łubną 3
Forum jest zasmiecane przez bezsensowne i (musze uzyc tego slowa) lamerskie posty
Rozumiem, ze ktos moze miec problem i zagladajac na forum chce sie czegos dowiedziec. Ale za nim zada pytanie niech poszuka czy nie ma tego topicu juz na forum !!!!!!
A pytania w stylu jak usunac tagi ze stringu? ... czlowieku: M A N U A L i jeszcze raz manual.
Czy moderatorzy jeszcze zyja :?:
Ktos juz wspominal o regulaminie forum. Swietny pomysl.
point6000
19.06.2002, 16:14:55
Masz rację Seth. Jak nie już MANUAL (bo jest naprawdę obszerny) to chociaz nędzny kurs php w każdym to jest. Naprawde przeczytanie kilku stron niezaszkodzi wam a napewno pomoże bo wiele (naprawdę wiele) rzeczy będziecie potrafili sami zrobić i zaoszczędzicie czas czekając na RePost
Sir Blade
19.06.2002, 16:22:33
Cytat
point6000
19.06.2002, 16:25:39
A powiedzcie mi szczerze, kto czyta regulaminy? (te w internecie) czy ktoś ma na to czas? zazwyczaj tego jest tyle ze kazdy wali ok'ya aby przejsc dalej. A zresztą niewiem czy udało by nam sie aby je użytkownicy respektowani
Sir Blade
19.06.2002, 16:28:04
niekoniecznie normalny regulamin ale pare punktow jak sie zachowac na forum czyli pierwsze manual i wyszukiwarki. forum powinno byc ostatecznoscia.
castor
19.06.2002, 16:32:26
Cytat
Ostatnio po kilku tygodniach nieobecnosci i burzliwych przejsciach z logowaniem

wpadlem na forum... i co widze: Łubną 3
Forum jest zasmiecane przez bezsensowne i (musze uzyc tego slowa) lamerskie posty
Rozumiem, ze ktos moze miec problem i zagladajac na forum chce sie czegos dowiedziec. Ale za nim zada pytanie niech poszuka czy nie ma tego topicu juz na forum !!!!!!
A pytania w stylu jak usunac tagi ze stringu? ... czlowieku: M A N U A L i jeszcze raz manual.
Czy moderatorzy jeszcze zyja :?:
a moze nie widza co to manual?....
a mnie wkurza pisanie bezsensownych odpowiedzi i dyskutowania o h...j wie czym w postach o innych tematach.
ostatnio mam wrazenie ze niektorzy pisza by pisac
ludzie jest hyde park i o dupie marynie tu!
hyper
19.06.2002, 17:40:05
Myślę, że regulamin to całkiem rozsądny pomysł. Miałby maksymalnie
kilka najważniejszych punktów:
Jak skorzystać z:
1) manual
2) wyszukiwarka
Nawet mało wyszło, jak ktoś coś jeszcze wymyśli to pisać.
Cytat
Jak skorzystać z:
1) manual
2) wyszukiwarka
3)Nie pisać dla rangi i dla ilości POST-ów tylko pytać (odpowiadać jak się zna odpowiedz :wink:

)
Cytat
ostatnio mam wrazenie ze niektorzy pisza by pisac
ludzie jest hyde park i o dupie marynie tu!
Raczej to nie ja
Ja pisze w Hydepark o tym co nie jest związane z php :wink:
point6000
19.06.2002, 18:36:35
Cytat
Jak skorzystać z:
1) manual
2) wyszukiwarka
Ja jako 3) bym dodał "Kurs php" chyba by sie przydał kazdemu który tu wchodzi poraz pierwszy
Sir Blade
20.06.2002, 02:10:56
wazne aby rozbic forum na dwie grupy!! dla lamerow czyli 'jak zrobic baze bedac na koloni?' oraz czesc glowna....
eXtreme
20.06.2002, 08:54:26
oczywiscie bez obrazy dla lamerow
Seth
20.06.2002, 09:30:20
Rzeczywiscie mozna by zrobic cos takiego: forum php i tu dwie opcje: poczatkujacy (pytania uzytkownikow poczatkujacych) i zaawansowani (pytania na wyzszym poziomie

).
Co wy na to ?
Sir Blade
20.06.2002, 09:32:24
oto mi chodzi... glowne forum byloby dla konretnych pytan.
GeoS
20.06.2002, 11:00:24
Cytat
Jak skorzystać z:
1) manual
2) wyszukiwarka
Ja bym dorzucil punkt 4):
Za zlamanie regulaminu (spowodowanie masowej frustracji odpowiadajacych w danym watku) - skasowanie konta
I przestrzegac tego do bolu
castor
20.06.2002, 15:17:26
tylko dla poczatkujacego wyzszy poziom to cos co dla innego jest niczym wiec te wszystkie uporzadkowania userrow sa do .... :wink:
przeciez kazdy w stosuknu do kogos innego moze byc lamerem ..
balagan sie robi bo za duzo for tu jest! :wink:
Mistycus
21.06.2002, 00:13:54
Ja bym proponował coś takiego:[list]
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
Cytat
Ja bym proponował coś takiego:[list]
Co sądzicie o takim rozwiązaniu?
Rozwiązanie może być dość dobre, ale admin (Hyper) miałby strasznie dużo roboty z tym przydzielaniem "dostępu" do forum dla zaawansowanych
Chociaż może i nie...
Ale to już od Hyper-a zależy
Cytat
A powiedzcie mi szczerze, kto czyta regulaminy? (te w internecie) czy ktoś ma na to czas? zazwyczaj tego jest tyle ze kazdy wali ok'ya aby przejsc dalej. A zresztą niewiem czy udało by nam sie aby je użytkownicy respektowani

To można zrobić tak:
regulamin.php:
1. blablabla
2. blablabla
3. blablabla
4. blablabla
5. blablabla
6. blablabla
7. blablabla
8. blablabla
itd.
sprawdz.php:
losujemy numer pytania potem pytamy uzytkownika o czym byla mowa w tym punkcie regulaminu i jeżeli się zgadza to idziemy dalej
forum.php
To już jest forum (lub przekierowanie do forum)
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Sir Blade
28.08.2002, 22:13:14
Ostro tu Mac zakrecil.... dajmy tysiac pytan..... :wink:
ramze
28.08.2002, 22:22:58
Z dziedziny php jestem bardzo początkuący ale są ludzie którzy naprawdę wiele potrafią i przewyższają was (starych wyjadaczy) wiedzą. I jeżeli padnie pytanie na forum dla profesjonalistów na które nikt na forum nie będzie potrafił odpowiedzieć albo odpowiedź będzie nie pełna i okaże się, że nowo arejestrowany ktoś zna odpowiedź, to będzie musial czekać miesiąc czasu aż Hyper zadecyduje, że się nadaje. Dla mnie bomba, niezwykle konstruktywny pomysł. a nawet początkujący mają trudne pytania, a znając mentalnosć ludzi to już profesjonaliści ni będą zaglądać na fora dla "lamerów" (jak możecie) i kto bedzie odpowiadal na ich pytania, albo okaże się, że problem rozwiązany przez lamerów może zajmowąc jedną pętlę i dwa warunki zamiast 3 megowego pliku txt.
Jestem w 100% przeciwny takiemu rozwiązaniu.
Sir Blade
28.08.2002, 22:43:56
Cytat
ale są ludzie którzy naprawdę wiele potrafią i przewyższają was (starych wyjadaczy) wiedzą
pewnie masz racje ale tu chodzi o podzial na grupy:
1. co to jest mysql...
2. pisze skrypty do oceny esejów(rozne eseje, kazdy inny esej itp) online wraz duperelami i mam takie pytanie...
ja w tym widze roznice aby jakos podzielic forum( moze tak jak to ma miejsce na webhelpie). Co do twojego stwierdzenia, ze sa lepsi to prawda. Znam paru ale oni nie maja juz czasu nawet pierdnac bo siedza przed sql2000 i wala palcowe za nedzne 4-5 tys na miesiac...
wool
29.08.2002, 23:44:49
Cytat
Dla mnie bomba, niezwykle konstruktywny pomysł. a nawet początkujący mają trudne pytania, a znając mentalnosć ludzi to już profesjonaliści ni będą zaglądać na fora dla "lamerów" (jak możecie) i kto bedzie odpowiadal na ich pytania, albo okaże się, że problem rozwiązany przez lamerów może zajmowąc jedną pętlę i dwa warunki zamiast 3 megowego pliku txt.
Jestem w 100% przeciwny takiemu rozwiązaniu.
Właśnie to jest problem co uznać za lamerskie pytanie? Większość uzna takie na które zna odpowiedź. Lepiej chyba wybrać te najczęściej powtarzające się zrobić dział "Najczęściej...." i tam zamieścić odpowiedzi a nie podziały dla głupich i glupszych. :?
Takie jest moje zdanie
ramze
30.08.2002, 01:24:13
Może powstać nowy dział najczęstsze pytania. Jakiś moderator by sprawdzał resztę forum i usuwał posty z pytaniami które juz były a do usera wysyłał wiadomość, że mu posta walnął i linka do tego posta z forum częste pytania.
hyper
30.08.2002, 01:47:08
Powstanie FAQ, więc będzie można odpowiadać na większą część pytań
odpowiednimi linkami.
Dzielenie ze względu na poziom zaawansowania naprawde nie ma
większego sensu.
Anarion
30.08.2002, 12:31:48
ramze: No narazie to sie nie spotkalem tutaj z tematem na ktory nie byloby odpowiedzi, pomietam nawet topic o samoczynnej aktualizacji strony bez ingerencji admina - i nawet bylo duzo pomyslow od naszych wysluzonych Setha, castora i mysticusa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.