Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] jak to jest z mysql_escape_string jezeli juz wczesniej dodano \
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotrekkr
witam zastanawia mnie jedna rzecz jak jest wlaczona opcja magic_quotes_gpc to mam automatycznie escapeowane stringi w GET POST i COOKIE teraz jak ja na tym uzyje mysql_escape_string to ono doda mi znow znaki \ przed znakami unikowymi. Nie myle sie bo jakos w manualu nie pisza czy tak jest questionmark.gif teraz jesli ona dodaje \ mimo ze one juz sa przed znakami unikowymi to zeby nie robic podwojnych \\ najpier trzeba bedzie zrobic stripshlashes a pozniej mysql_escape string. dobrze mysle questionmark.gif czy jest jakies inne rozwiazanie bo nie na kazdym serwerze jest chyba ustawiona ta dyrektywa
mike
get_magic_quotes_gpc()
Zerknij na przykłady do tej funkcji.
piotrekkr
ok patrzylem na ten przyklad ale jesli sie nie chce sprawdzac tego czy ta dyrektywa jest wlaczona to czy mozna zrobic stripslashes bez sprawdzenia a pozniej mysql_escape_string czy tak tez bedzie dzialac i bedzie bezpiecznie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.