Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: "Niby" zabezpieczenie przed kopiowaniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Coolmax
Przed chwilą dla przypomnienia sobie kawałów o Chucku wszedłem na chucknorris.mocny.com i od ostatniej wizyty strona się zmieniła. Mam pytanie: jak osoby piszące tą stronę "poradziły sobie" przed kopiowaniem ich tekstu. Co odpowiada za to, że klikając zamiast zaznaczania jest hover (poznając po łapce)? Jak sobie z tym poradzili? Nie mogę się doszukać tego w źródle...
LBO
Hmmm, nie wiem jak to zrobili, nie moge odnależć skryptu za to odpowiedzialnego. Ale to działa tylko w Internet Explorerze, więc to żadne zabezpieczenie.
siemakuba
odpowiedź jest jedna: poradzili sobie kiepsko. Wystarczy objerzeć stronę w FF zamiast w IE, i można sobie dowoli kopiować.

W IE, możesz np. wcisnąć Ctrl+A, możesz też zacząć zaznaczanie tekstu powyzej głownego menu. Mozesz to pewnie zrobic na jeszcze kilka sposobow :)

Mi bardziej wyglada to na blad w skryptach niz zabezpieczenie przed kopiowaniem.
Vogel
jep. bo to blad na stronie ;] otwieraja link dla banera i nie zamykaja znacznika.
Coolmax
Cytat(Vogel @ 2006-04-21 21:27:43)
jep. bo to blad na stronie ;] otwieraja link dla banera i nie zamykaja znacznika.

Wielce prawdopodobnie, że zrobili to z premedytacją smile.gif W sumie nie sprawdzałem stronki pod innymi browserami. Dzięki! A już myślałem, że podpatrze ten sposółb, a tu kicha biggrin.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.