Mam nastepujacy problem:
Mam taka oto czesc kodu
<?php { echo '<td width="200"><div align="center"><a href="filmopis.php?gatunek='.$gatunek.'&seria='.$seria.'&filmopis=',$rekord['filmopis_id'],'">'.$rekord['filmopisnazwaorg'].'</a></div></td>'; echo '<td width="200"><div align="center"><a href="filmopis.php?gatunek='.$gatunek.'&seria='.$seria.'&filmopis=',$rekord['filmopis_id'],'">'.$rekord['filmopisnazwapol'].'</a></div></td>'; } ?>
problemem sa rekordy
i
<?php ',$rekord['krajnazwa'],' ?>
.
<?php ',$rekord['rezysernazwa'],' ?>
Sa to rekordy z relacji wiele do wielu. Juz wyjasniam. Mam trzy tabele filmopis, rezyser i kraj, rezyser z filmopis sa polaczone relacja wiele do wielu za pomoca tablicy laczace filmopis_rezyser, per analogiam tablica kraj.
Jezeli tylko jeden rezyser wyrezyserowal film i tylko w jednym kraju wszystko jest ok.
Natomiast jezeli rezyserow lub krajow jest wiecej zaczynaja sie problemy. Zalozmy ze dany film zostal wyprodukowany w USA przez dwoch rezyserow. Wtedy pojawiaja mi sie dwa filmy pod tym samym tytulem z tego samego kraju lecz rezyserowane przez dwoch roznych rezyserow. A mnie interesuje sytuacja w ktorej zwracany jest jeden link z jednego kraju z dwoma rezyserami w miejsce
.
<?php ',$rekord['rezysernazwa'],' ?>
Nie jest to problem zle ulozonej bazy ani zlego zapytania.
Bardzo prosze najlepiej o przyklad jak rozwiazac ten problem i wyjasnienie co zostalo zastosowane w rozwiazaniu tego problemu.
Z powazaniem
zicher